Prajitura frageda cu mere

de Angelina_Elena in Prajituri, 27 Aug 2013 | 10945 vizualizari

 

By sarbatorita zilei, Miha!:-* O prajitura rapida, foarte buna si frageda de ti se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 100 g untura (sau unt)
  • 2 cani faina
  • 2 oua
  • 1 lingura si jumatate zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 6 mere mari
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Aluat fraged: intr-un vas punem faina si sarea.

Untura/untul o/il topim partial (la microunde) apoi o punem peste faina si incepem sa amestecam cu mana pana cand aluatul devine nisipos.

Apoi adaugam zaharul, omogenizam iar apoi adaugam si praful de copt stins cu lingura de otet.

Adaugam cate un ou si amestecam bine dupa fiecare.

Vom obtine un aluat nelipicios pe care il invelim in folie transparenta si il dam la rece pentru 1 ora.

Umplutura: spalam si curatam merele, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam zaharul si scortisoara peste merele razalite si amestecam bine.

Dupa 1 ora scoatem aluatul de la frigider, il framantam putin si il impartim in 2 bucati egale.

Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara.

Prima foaie o asezam in tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt, o intepam din loc in loc cu o furculita, apoi asezam merele scruse de zeama.

Asezam peste mere si ce-a de-a doua foaie, o intepam din loc in loc cu o furculita apoi dam prajitura la cuptorul preincalzit.

Coacem 20-30 de minute pana incepe sa se rumeneasca usor.

O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca...noi nu am avut rabdare si am taiat-o calda.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine are dimensiunea de 32/24 cm.

2

Cana folosita de mine este de 250 ml.

3

Pe langa mere putem sa adaugam feliute de pere sau piersici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si mar