Prajitura cu iaurt

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Feb 2014 | 1938 vizualizari

 

Din categoria ''cu ce gasesti prin casa''......o furseaca,o leguma,2 oua si uite asa iese ceva dulce......

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3 iaurturi danone natur ( 140 g/cutie)
  • 1 plic creme ole de capsuni
  • 1 plic gelatina-10 g
  • 11 piscoturi
  • 150 g zahar tos facut farin
  • 150-200 g zmeura
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 20 bomboane cu lichior
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt:

Separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam 2 linguri de zahar si mixam pana se topeste zaharul.Intr-un castron punem continutul plicului de creme ole,adaugam iaurtul,zaharul si laptele si mixam pana devine o crema omogena.Galbenusurile cu 2 linguri de zahar,pe baie de abur pana se ingroasa.


Separat hidratam gelatina cu apa rece,apoi o adaugam in galbenusuri,dupa ce le-am luat de pe foc.Galbenusurile le omogenizam in crema ole,apoi adaugam albusurile si zmeura maruntita.Pastram cateva fructe de zmeura pentru ornat.Topim bomboanele pe baie de abur,zmeura pentru ornat o bagam jumatate in bomboanele topite si apoi le asezam pe o hartie de copt sa se intareasca. Imbracam un castron cu folie alimentara,asezam pe margine 8 dintre piscoturi,turnam jumatate din crema,apoi bomboanele topite si restul de crema si cele 3 piscoturi ramase.


Dam castronul la rece 2-3 ore,apoi rasturnam pe o farfurie,ornam cu zmeura si sos de ciocolata.Se poate imbraca in frisca,eu n-am avut...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Lavinia 1

10.02.2014, 10:59

ce buna trebuie sa fie cu zmeura

_Alina_ 1

10.02.2014, 11:06

diana_k 1

12.02.2014, 16:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura greceasca