Prajitura cu iaurt

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Feb 2014 | 2402 vizualizari

 

Din categoria ''cu ce gasesti prin casa''......o furseaca,o leguma,2 oua si uite asa iese ceva dulce......

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3 iaurturi danone natur ( 140 g/cutie)
  • 1 plic creme ole de capsuni
  • 1 plic gelatina-10 g
  • 11 piscoturi
  • 150 g zahar tos facut farin
  • 150-200 g zmeura
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 20 bomboane cu lichior
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt:

Separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam 2 linguri de zahar si mixam pana se topeste zaharul.Intr-un castron punem continutul plicului de creme ole,adaugam iaurtul,zaharul si laptele si mixam pana devine o crema omogena.Galbenusurile cu 2 linguri de zahar,pe baie de abur pana se ingroasa.


Separat hidratam gelatina cu apa rece,apoi o adaugam in galbenusuri,dupa ce le-am luat de pe foc.Galbenusurile le omogenizam in crema ole,apoi adaugam albusurile si zmeura maruntita.Pastram cateva fructe de zmeura pentru ornat.Topim bomboanele pe baie de abur,zmeura pentru ornat o bagam jumatate in bomboanele topite si apoi le asezam pe o hartie de copt sa se intareasca. Imbracam un castron cu folie alimentara,asezam pe margine 8 dintre piscoturi,turnam jumatate din crema,apoi bomboanele topite si restul de crema si cele 3 piscoturi ramase.


Dam castronul la rece 2-3 ore,apoi rasturnam pe o farfurie,ornam cu zmeura si sos de ciocolata.Se poate imbraca in frisca,eu n-am avut...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Lavinia 1

10.02.2014, 10:59

ce buna trebuie sa fie cu zmeura

_Alina_ 1

10.02.2014, 11:06

diana_k 1

12.02.2014, 16:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de boeuf

de Oana 9

la 17:41

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

de Oana 9

la 16:58

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

de Oana 9

la 16:51

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si piersici