Gogosi "Petit chinois"

de Miha in Dulciuri, 5 Mai 2010 | 3255 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 ou
  • 100 ml lapte,
  • 80 g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 350 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi "Petit chinois":

Ideea mi-a venit atunci cand am facut "Petit chinois"-urile Silviei. Imi ramasesera capetele si nevrand sa le arunc, le-am prajit in ulei. Au fost atat de bune ca a trebuit sa refac reteta cap coada. :)


Aluat:


De data aceasta n-am mai facut maia, am pus toate ingredientele in cuva masinii de paine, la programul de framatare + dospire.


Umplutura:


Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. Cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand incontinuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam coaja rasa de la portocala si esenta de vanilie. Lasam la racit.


Aluatul il rasturnam pe masa infainata si-l intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm. Repartizam uniform crema de vanilie si rulam cat mai strans posibil. Cu o ata vom taia felii subtiri de cca 1 cm grosime, pe care le vom praji in ulei foarte bine incins, pe ambele parti, la foc mic.


Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi "Petit chinois"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Miha 1

05.05.2010, 23:02

Ana, mie si la gogosi si la "petit chinois" mi-a iesit crema foarte batoasa. N-a curs.

Pasiune pentru bucatarie 1

04.06.2010, 15:07

miha pot pune ulei in loc de unt ?

Miha 1

05.06.2010, 12:32

Da, Andreea...poti pune si ulei. Important e ca aluatul sa aiba si ceva grasime.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri decorative