Gogosi "Petit chinois"

de Miha in Dulciuri, 5 Mai 2010 | 3149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 ou
  • 100 ml lapte,
  • 80 g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 350 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi "Petit chinois":

Ideea mi-a venit atunci cand am facut "Petit chinois"-urile Silviei. Imi ramasesera capetele si nevrand sa le arunc, le-am prajit in ulei. Au fost atat de bune ca a trebuit sa refac reteta cap coada. :)


Aluat:


De data aceasta n-am mai facut maia, am pus toate ingredientele in cuva masinii de paine, la programul de framatare + dospire.


Umplutura:


Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. Cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand incontinuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam coaja rasa de la portocala si esenta de vanilie. Lasam la racit.


Aluatul il rasturnam pe masa infainata si-l intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm. Repartizam uniform crema de vanilie si rulam cat mai strans posibil. Cu o ata vom taia felii subtiri de cca 1 cm grosime, pe care le vom praji in ulei foarte bine incins, pe ambele parti, la foc mic.


Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi "Petit chinois"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Miha 1

05.05.2010, 23:02

Ana, mie si la gogosi si la "petit chinois" mi-a iesit crema foarte batoasa. N-a curs.

Pasiune pentru bucatarie 1

04.06.2010, 15:07

miha pot pune ulei in loc de unt ?

Miha 1

05.06.2010, 12:32

Da, Andreea...poti pune si ulei. Important e ca aluatul sa aiba si ceva grasime.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie