Prajitura cu iaurt si capsuni

de Angelina_Elena in Prajituri, 3 Mai 2013 | 39085 vizualizari

 

O prajitura parfumata, usor umeda si deliciosa ! Reteta am gasit-o pe blogul Licutei Marin si ne-a placut foarte mult! Am sa o mai repet si cu alte fructe. Multumesc Licuta!:*

 

INGREDIENTE

  • 500 g capsuni
  • 400 g faina
  • 300 g iaurt grecesc
  • 280 g zahar
  • 170 ml ulei
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si capsuni:

Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura.

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.

Apoi adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie.

Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia lichida.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei si asezam compozitia in tava.

Peste aluat aseazam capsunile taiate.

Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Lasam prajitura sa se raceasca.

O putem pudra cu zahar, eu nu am avut si am lasat-o asa.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Deasupra se pot presara cativa fulgi de migdale.

2

Prajitura se poate face cu orice fructe doriti(mere, pere, cirese, zmeura, caise, piersici s.a)

3

Tava in care am facut prajitura are dimensiunea de 24/38 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Laura