Prajitura cu nuca si ciocolata

de Miha in Prajituri, 21 Apr 2011 | 3376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g crema de branza Almette
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri lapte
  • 50 g cacao
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 100 g nuca macinata mare
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam crema de branza si omogenizam. Ciocolata o topim la microunde impreuna cu laptele, o lasam sa se racoreasca putin, apoi o adaugam in crema de unt cu branza. Incorporam apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, iar la sfarsit nuca macinata.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava( 25/35 cm)  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Facem proba cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit, timp in care preparam glazura. Topim ciocolata la microunde impreuna cu untul si frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca, apoi o turnam peste blatul racit. Dam la frigider pana se intareste glazura, apoi portionam si ornam cu moate de frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu nuca si ciocolata-0
Prajitura cu nuca si ciocolata-1
Prajitura cu nuca si ciocolata-2
Prajitura cu nuca si ciocolata-3
Prajitura cu nuca si ciocolata-4
Prajitura cu nuca si ciocolata-5

COMENTARII (18)

mena29

mena29 1

24.04.2011, 18:08

Paste fericit!!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

26.04.2011, 13:24

adry88

adry88 1

31.05.2011, 16:21

o bucatik si la mn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!