Prajitura cu nuca si ciocolata

de Miha in Prajituri, 21 Apr 2011 | 3494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g crema de branza Almette
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri lapte
  • 50 g cacao
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 100 g nuca macinata mare
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam crema de branza si omogenizam. Ciocolata o topim la microunde impreuna cu laptele, o lasam sa se racoreasca putin, apoi o adaugam in crema de unt cu branza. Incorporam apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, iar la sfarsit nuca macinata.


Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava( 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Facem proba cu scobitoarea.



Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit, timp in care preparam glazura. Topim ciocolata la microunde impreuna cu untul si frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca, apoi o turnam peste blatul racit. Dam la frigider pana se intareste glazura, apoi portionam si ornam cu moate de frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mena29 1

24.04.2011, 18:08

Paste fericit!!

MotanLaOale 1

26.04.2011, 13:24

adry88 1

31.05.2011, 16:21

o bucatik si la mn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine si ciocolata