Prajitura cu iaurt si cirese

de ianculubita in Prajituri, 11 Iun 2013 | 2614 vizualizari

 

In perioada fructelor,pana spre toamna,toate site-urile sunt pline de astfel de retete!!
Uite ca vin si eu cu una si va spun ca ce se vede in poza,doar de mine e mancata;foarte pufoasa!!

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt
  • 220 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 350 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de lamaie
  • 180 ml iaurt
  • 200 g cirese sau visine
  • 100 g migdale zdrobite
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si cirese:

Facem o crema pufoasa din unt moale si zahar, adaugam pe rand mixand dupa fiecare galbenusurile, iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, aromele, albusurile batute spuma cu un praf de sare iar la sfarsit, amestecand usor, adaugam ciresele curatate de samburi. Rasturnam in tava cu hartie de copt, deasupra presaram migdalele zdrobite sau taiate cu cutitul si lasam la cuptor la foc mic 40 minute.


Dupa ce s-a racit, o taiem, o pudram cu zahar apoi o servim (singuri ca e prea buna)!!!

 

TIPS-URI

1

un sfat pentru toate retetele cu fructe: pentru un blat mai pufos, frecati separat galbenusurile apoi adaugati albusurile batute tare

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

silvi0ara 1

12.06.2013, 15:46

Bravo,imi place reteta ta,azi o incerc si eu.

ianculubita 1

12.06.2013, 15:56

hai Silvioara,o faci si ne aduci si noua

babi5 1

25.06.2013, 13:11

Buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si cirese