Prajitura cu iaurt si furcte

de gabrielagina in Prajituri, 6 Aug 2013 | 2876 vizualizari

 

Este o prajitura care se prepara usor, delicioasa si racoroasa

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 3 oua
  • 100 grame zahar pudra
  • 100 grame faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de cacao

CREMA

  • 200 ml frisca
  • 250 grame iaurt sau branza proaspata sau smantana
  • 150 grame zahar pudra
  • 50 grame nuca de cocos
  • 200 ml lapte 3 plicuri gelatina
  • fructe
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si furcte:

BLATUL


Se separa oualele. Albusul se bate impreuna cu zaharul pudra pana devine spuma. Galbenusul se bate separat cu un strop de sare. Se adauga incet galbenusul peste albus apoi se amesteca faina cu praful de copt si cacao si se adauga cate putin pana se omogenizeaza compozitia.


Se unge tava cu ulei sau unt (eu am folosit foaie de copt este mult mai bine) si de sa la cuptor.


Cat blatul este la cuptor, in 200 ml lapte se fierbe nuca de cocos. Intre timp se dizolva gelatina in apa calduta in bain marin (sa fie fluida). Se da la o parte de pe foc laptele cu nuca de cocos si se adauga gelatina. Se lasa sa se raceasca. Se bate frisca, se adauga iaurtul (branza proaspata sau smantana) si zaharul. Cand se raceste laptele cu nuca de cocos se adauga cate o lingura peste frisca. Dupa ce s-a incorporat tot laptele cu nuca de cocos se baga la frigider sa devina consistenta.


Se insiropeaza blatul.


Se pune un strat de frisca, unul de fructe, unul de frisca, unul de fructe.


Se face topping de ciocolata si se pune deasupra sau razuiti ciocolata


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru ca fructele sa aiba o aroma mai deosebita, deoarece eu am folosit mere si mango, am curatat fructele de coaja, le-am taiat cubulete si apoi le-am pus pe foc cu zahar. Cand zaharul s-a topit si fructele au devenit moi se opreste focul si se adauga putina esenta de rom.

2

eu am razuit ciocolata neagra

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si furcte" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

07.08.2013, 12:00

Bine ai venit

- TABITA - 1

13.08.2013, 20:12

Buna si frumoasa!Bine ai venit!

babi5 1

23.12.2013, 07:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine