Prajitura cu iaurt si furcte

de gabrielagina in Prajituri, 6 Aug 2013 | 5815 vizualizari

 

Este o prajitura care se prepara usor, delicioasa si racoroasa

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 3 oua
  • 100 grame zahar pudra
  • 100 grame faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de cacao

CREMA

  • 200 ml frisca
  • 250 grame iaurt sau branza proaspata sau smantana
  • 150 grame zahar pudra
  • 50 grame nuca de cocos
  • 200 ml lapte 3 plicuri gelatina
  • fructe
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si furcte:

BLATUL

Se separa oualele. Albusul se bate impreuna cu zaharul pudra pana devine spuma. Galbenusul se bate separat cu un strop de sare. Se adauga incet galbenusul peste albus apoi se amesteca faina cu praful de copt si cacao si se adauga cate putin pana se omogenizeaza compozitia.

Se unge tava cu ulei sau unt (eu am folosit foaie de copt este mult mai bine) si de sa la cuptor.

Cat blatul este la cuptor, in 200 ml lapte se fierbe nuca de cocos. Intre timp se dizolva gelatina in apa calduta in bain marin (sa fie fluida). Se da la o parte de pe foc laptele cu nuca de cocos si se adauga gelatina. Se lasa sa se raceasca. Se bate frisca, se adauga iaurtul (branza proaspata sau smantana) si zaharul. Cand se raceste laptele cu nuca de cocos se adauga cate o lingura peste frisca. Dupa ce s-a incorporat tot laptele cu nuca de cocos se baga la frigider sa devina consistenta. 

Se insiropeaza blatul.

Se pune un strat de frisca, unul de fructe, unul de frisca, unul de fructe.

Se face topping de ciocolata si se pune deasupra sau razuiti ciocolata

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru ca fructele sa aiba o aroma mai deosebita, deoarece eu am folosit mere si mango, am curatat fructele de coaja, le-am taiat cubulete si apoi le-am pus pe foc cu zahar. Cand zaharul s-a topit si fructele au devenit moi se opreste focul si se adauga putina esenta de rom.

2

eu am razuit ciocolata neagra

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si furcte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine