Prajitura cu iaurt si sos caramel

de lilik in Prajituri, 9 Aug 2011 | 19721 vizualizari

 

Prajitura cu iaurt si sos caramel este o prajitura careia cu greu ii poti rezista

 

INGREDIENTE

  • PT BAZA DE BISCUITI:
  • 125-150 gr unt
  • 250 gr biscuiti petit beure
  • PT CREMA DE IAURT:
  • 400 gr iaurt cremos muller
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 8 gr gelatina in foi
  • 4 linguri de lapte
  • PT TOPPING:
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri de apa
  • 100 ml frisca lichida neandulcita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si sos caramel:

Prajitura cu iaurt si sos caramel se prepara astfel:


Macinam biscuitii in robot si ii amestecam cu untul topit.Tapetam fundul unei tavi cu folie de plastic,apoi punem biscuitii ,ii presam,apoi punem in frigider pana se intareste.


Intre timp pregatim crema:


Punem gelatina la inmoi in apa rece pt 5 minute,apoi o stoarcem si o topim in laptele fierbinte.


Punem laptele cu gelatina peste iaurt si amestecam,apoi batem frisca cu zaharul pudra si punem peste iaurt.amestecam bine,iar compozitia obtinuta o punem peste baza de biscuiti si dam la frigider minim 2 ore.


cand vedem ca s-a intarit,incepem sa pregatim sosuletul:


Punem zaharul cu apa pe foc mic si cand s-a caramelizat tot punem frisca fierbinte si amestecam pana se omogenizeaza,apoi lasam la racit.


Cand este complet rece,scoatem prajitura din forma si turnam deasupra sosul,dupa care mai dam la frigider 1-2 ore.


Eu va sfatuiesc sa asteptati 2 ore inainte de a taia prajitura cu iaurt si sos caramel, chiar daca aveti copii pofticiosi prin preajma:)).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (74)

CarmenDaniela 1

23.09.2013, 21:59

Uite o reteta care m-a distrat nespus! Iata ce indicatii de preparare da...bucatarul. O sa dau copy-paste din reteta: "Punem gelatina la inmoi in apa rece pt 5 minute,apoi o stoarcem si o topim in laptele fierbinte."
De curiozitate, cum SE STOARCE GELATINA?!?!
In rest ce sa zic, prajitura pare sa fie gustuoasa!

lilik 1

23.09.2013, 23:20

Draga CarmenDaniela vad din comentariul tau ca nu ai folosit niciodata gelatina in foi...acest tip de gelatina este ca si o foita de plastic care odata pusa in apa se inmoaie si o poti stoarce.
Eu te inteleg ca nu stii cum este,dar cred ca inainte de a critica ceva sau pe cineva trebuie sa stim despre ce anume este vorba
Iti multumesc ca ai trecut pe-aici...

CarmenDaniela 1

25.09.2013, 15:57

Da, asa este, nu am mai folosit foi de geletina de f. multi ani. Totusi, faza cu storsul nu o tin minte...am intrebat-o si pe mama care chiar stie sa faca prajituri.
In fine, nu (mai) are importanta, pe mine ma amuza comicul de limbaj

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frumoasa by Mir