Prajitura cu iaurt si sos caramel

de lilik in Prajituri, 9 Aug 2011 | 27205 vizualizari

COMENTARII (75)

mimmi 1

14.08.2011, 22:03

lilik 1

15.08.2011, 23:09

Va multumesc frumos tuturor

Anamaria7 1

16.08.2011, 21:59

o delicioshenieee, Liliiii

lilik 1

20.08.2011, 01:17

Anamaria ms

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 15:58

wow arata demential

Angelina_Elena 1

28.01.2012, 23:17

o prajitura pe placul meuuu,divina,gustoasa,de nota 20

lilik 1

24.08.2012, 15:50

Gabytza,Elena-Daria va multumesc

RuxyRux 1

24.08.2012, 15:52

Wow! Ce era sa ratez...arata minunat Lilik!

lilik 1

24.08.2012, 16:34

saru'mana draga mea

ovi 1

02.01.2013, 19:44

buna bucatarasi!, am facut aceasta prajitura dar am intampinat mici probleme,
-caramelul s-a intarit si nu am mai putut taia prajitura
-biscuitii s-au faramitat..
...
nu stiu de ce , e prima reteta care nu mi-a iesit, am facut si rulade si cheescake , prajitura cu iaurt si piersici ...si toate au iesit foarte bine..

care o fi fost problema?
Multumesc
Ovidiu

diaconta 1

02.01.2013, 19:50

Ovi,nu putea sa se intareasca caramelul daca ai respectat cantitatile
pentru blatul de biscuiti,poate a fost prea putin untul,trebuie sa fie destul de compact amestecul.

lilik 1

02.01.2013, 21:02

Ovidiu pentru baza de biscuiti trebie sa procedezi ca pentru baza de la cheesecake,trebuie sa aiba aceeasi consisenta.Iar caramelul,daca ai pus si frisca u are cum sa se intareasca..
Imi pare tare rau ca nu ti-a iesit,nu stiu cum as putea sa te ajut...
Poate ar fii bine sa o mai incerci o data

lilik 1

02.01.2013, 21:04

Dia iti multumesc pentru promptitudinea cu care ai raspuns

diaconta 1

02.01.2013, 21:11

Lilik,nu ai de ce,eu sper doar sa nu fie prea suparat si sa mai incerce

ovi 1

02.01.2013, 21:13

Buna, cred ca am elucidat misterul, am gresit cu caramelul, nu l-am lasat sa se raceasca bine si l-am pus asa caldut peste prajitura scoasa de la rece.
-am mai facut inca o cantitate de caramel, l-am lasat sa se raceasca si l-am pus din nou (am decopertat caramelul de pe praji din tura anterioara) si asa a iesit.
in ceea ce priveste biscuitii, eu am topit untul pe foc apoi l-am pus peste biscuiti, desi cred ca trebuia framantat untul cu biscuitii la fel ca si la cheescake
-dar una peste alta, cel mai important este ca la sfarsit a iesit o prajitura delicioasa
-maine continui cu prajitura cu iaurt si piersici, azi e la rece, si maine trebuie sa o intorc si sa o decorez, e o bunatate prajitura respectiva
Multumesc

diaconta 1

02.01.2013, 21:15

Yeeeees Ovi
sa ne dai si noua

ovi 1

02.01.2013, 21:19

Dia, la cantitati cred ca a fost ok .. am pus exact 150 gr desi in reteta scria 125-150, dar cred ca problema a fost cu topitul untului..oricum pana la urma a iesit bine la sfarsit si cel mai sigur e ca o voi mai face inca o data ca e f buna si estetica .

diaconta 1

02.01.2013, 21:24

uneori trebuie sa mai ajustam cantitatile pentru ca depinde de calitatea ingredientelor folosite

lilik 1

02.01.2013, 22:59

Are dreptate Dia...mi s-a intamplat si mie sa folosesc anumite tipuri de ingrediente si sa jonglez cu cantitatile pentru ca nu ieseau

lilik 1

02.01.2013, 23:01

Ovi ma bucur ca panaa urma ai rezolvat problema
Sa-ti fie de bine si sa ne aduci si noua bunatatile tale

babi5 1

23.09.2013, 21:28

CarmenDaniela 1

23.09.2013, 21:59

Uite o reteta care m-a distrat nespus! Iata ce indicatii de preparare da...bucatarul. O sa dau copy-paste din reteta: "Punem gelatina la inmoi in apa rece pt 5 minute,apoi o stoarcem si o topim in laptele fierbinte."
De curiozitate, cum SE STOARCE GELATINA?!?!
In rest ce sa zic, prajitura pare sa fie gustuoasa!

lilik 1

23.09.2013, 23:20

Draga CarmenDaniela vad din comentariul tau ca nu ai folosit niciodata gelatina in foi...acest tip de gelatina este ca si o foita de plastic care odata pusa in apa se inmoaie si o poti stoarce.
Eu te inteleg ca nu stii cum este,dar cred ca inainte de a critica ceva sau pe cineva trebuie sa stim despre ce anume este vorba
Iti multumesc ca ai trecut pe-aici...

CarmenDaniela 1

25.09.2013, 15:57

Da, asa este, nu am mai folosit foi de geletina de f. multi ani. Totusi, faza cu storsul nu o tin minte...am intrebat-o si pe mama care chiar stie sa faca prajituri.
In fine, nu (mai) are importanta, pe mine ma amuza comicul de limbaj

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 21:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5333 puncte

Rocsi

4428 puncte

Constelatialeu

3656 puncte

mihaelar63

3377 puncte

dantes

2307 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere caramelizate