Prajitura cu iaurt si sos caramel

de lilik in Prajituri, 9 Aug 2011 | 30549 vizualizari

COMENTARII (75)

mimmi 1

14.08.2011, 22:03

lilik 1

15.08.2011, 23:09

Va multumesc frumos tuturor

Anamaria7 1

16.08.2011, 21:59

o delicioshenieee, Liliiii

lilik 1

20.08.2011, 01:17

Anamaria ms

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 15:58

wow arata demential

Angelina_Elena 1

28.01.2012, 23:17

o prajitura pe placul meuuu,divina,gustoasa,de nota 20

lilik 1

24.08.2012, 15:50

Gabytza,Elena-Daria va multumesc

RuxyRux 1

24.08.2012, 15:52

Wow! Ce era sa ratez...arata minunat Lilik!

lilik 1

24.08.2012, 16:34

saru'mana draga mea

ovi 1

02.01.2013, 19:44

buna bucatarasi!, am facut aceasta prajitura dar am intampinat mici probleme,
-caramelul s-a intarit si nu am mai putut taia prajitura
-biscuitii s-au faramitat..
...
nu stiu de ce , e prima reteta care nu mi-a iesit, am facut si rulade si cheescake , prajitura cu iaurt si piersici ...si toate au iesit foarte bine..

care o fi fost problema?
Multumesc
Ovidiu

diaconta 1

02.01.2013, 19:50

Ovi,nu putea sa se intareasca caramelul daca ai respectat cantitatile
pentru blatul de biscuiti,poate a fost prea putin untul,trebuie sa fie destul de compact amestecul.

lilik 1

02.01.2013, 21:02

Ovidiu pentru baza de biscuiti trebie sa procedezi ca pentru baza de la cheesecake,trebuie sa aiba aceeasi consisenta.Iar caramelul,daca ai pus si frisca u are cum sa se intareasca..
Imi pare tare rau ca nu ti-a iesit,nu stiu cum as putea sa te ajut...
Poate ar fii bine sa o mai incerci o data

lilik 1

02.01.2013, 21:04

Dia iti multumesc pentru promptitudinea cu care ai raspuns

diaconta 1

02.01.2013, 21:11

Lilik,nu ai de ce,eu sper doar sa nu fie prea suparat si sa mai incerce

ovi 1

02.01.2013, 21:13

Buna, cred ca am elucidat misterul, am gresit cu caramelul, nu l-am lasat sa se raceasca bine si l-am pus asa caldut peste prajitura scoasa de la rece.
-am mai facut inca o cantitate de caramel, l-am lasat sa se raceasca si l-am pus din nou (am decopertat caramelul de pe praji din tura anterioara) si asa a iesit.
in ceea ce priveste biscuitii, eu am topit untul pe foc apoi l-am pus peste biscuiti, desi cred ca trebuia framantat untul cu biscuitii la fel ca si la cheescake
-dar una peste alta, cel mai important este ca la sfarsit a iesit o prajitura delicioasa
-maine continui cu prajitura cu iaurt si piersici, azi e la rece, si maine trebuie sa o intorc si sa o decorez, e o bunatate prajitura respectiva
Multumesc

diaconta 1

02.01.2013, 21:15

Yeeeees Ovi
sa ne dai si noua

ovi 1

02.01.2013, 21:19

Dia, la cantitati cred ca a fost ok .. am pus exact 150 gr desi in reteta scria 125-150, dar cred ca problema a fost cu topitul untului..oricum pana la urma a iesit bine la sfarsit si cel mai sigur e ca o voi mai face inca o data ca e f buna si estetica .

diaconta 1

02.01.2013, 21:24

uneori trebuie sa mai ajustam cantitatile pentru ca depinde de calitatea ingredientelor folosite

lilik 1

02.01.2013, 22:59

Are dreptate Dia...mi s-a intamplat si mie sa folosesc anumite tipuri de ingrediente si sa jonglez cu cantitatile pentru ca nu ieseau

lilik 1

02.01.2013, 23:01

Ovi ma bucur ca panaa urma ai rezolvat problema
Sa-ti fie de bine si sa ne aduci si noua bunatatile tale

babi5 1

23.09.2013, 21:28

CarmenDaniela 1

23.09.2013, 21:59

Uite o reteta care m-a distrat nespus! Iata ce indicatii de preparare da...bucatarul. O sa dau copy-paste din reteta: "Punem gelatina la inmoi in apa rece pt 5 minute,apoi o stoarcem si o topim in laptele fierbinte."
De curiozitate, cum SE STOARCE GELATINA?!?!
In rest ce sa zic, prajitura pare sa fie gustuoasa!

lilik 1

23.09.2013, 23:20

Draga CarmenDaniela vad din comentariul tau ca nu ai folosit niciodata gelatina in foi...acest tip de gelatina este ca si o foita de plastic care odata pusa in apa se inmoaie si o poti stoarce.
Eu te inteleg ca nu stii cum este,dar cred ca inainte de a critica ceva sau pe cineva trebuie sa stim despre ce anume este vorba
Iti multumesc ca ai trecut pe-aici...

CarmenDaniela 1

25.09.2013, 15:57

Da, asa este, nu am mai folosit foi de geletina de f. multi ani. Totusi, faza cu storsul nu o tin minte...am intrebat-o si pe mama care chiar stie sa faca prajituri.
In fine, nu (mai) are importanta, pe mine ma amuza comicul de limbaj

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 21:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura egipteana