Prajitura cu iaurt si visine

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 13 Mar 2011 | 23175 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  •  

Crema:

  • 370 g iaurt
  • 15 g gelatina
  • 300 ml frisca
  • 1 borcan compot de visine(500 g)
  • 100 g zahar
  •  

Decor :

  • 100 ml frisca
  • 50 g ciocolata
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si visine:


Blat :


Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,se adauga uleiul si apa si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua.Amestecul se incorporeaza in crema de oua.Albusurile se incorporeaza in aluat si se omogenizeaza cu grija.


O tava dreptunghiulara se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.Blatul e coace aprox 35 minute,la foc mediu.Se lasa sa se raceasca,apoi se taie in 2 foi.


Crema:


Iaurtul se amesteca cu zaharul pana se topeste.Gelatina se hidrateaza in ½ cana compot,apoi se dizolva la bain marie(nu trebuie sa fiarba).Gelatina dizolvata se toarna in iaurt,amestecand energic.


Frisca batuta se incorporeaza in crema de iaurt,apoi visinele fara samburi.


Asamblare:


In tava in care am copt blatul se pune hartie alimentara,primul blat insiropat(cu ce sirop doriti),crema,apoi cel de-al doilea blat insiropat.


Prajitura se tine cel putin 3 ore la frigider.


Se decoreza cu frisca,visine,ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

ionela2682 1

17.05.2011, 16:25

Oprajitura excelenta!

silvae 1

03.06.2011, 01:51

usor de facut si un gust excelent, o recomand tuturor!!!!

alinutzika 1

27.07.2011, 15:51

Pentru ca am primit cateva visine, uite acum ma duc repede sa-l prepar si eu .O sa ma intorc cu impresii..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de prune,branza de vaci si frisca