Prajitura cu iaurt, visine si frisca

de GeorgiG in Prajituri, 30 Apr 2015 | 3618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
  • 300 ml iaurt gras
  • 1 plic gelatina
  • un pachet mare de piscoturi
  • 300 g visine proaspete sau congelate
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • o ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt, visine si frisca:

Mai intai pregatim jeleul de visine. Visinele se pun pe foc cu 150 ml apa si 150 g zahar. Cele 3 linguri de amidon se amesteca cu restul de 50 ml apa. Cand apa cu visinele dau in clocot se adauga amidonul si se amesteca pana se leaga. Se lasa sa se raceasca.


Se bate frisca. Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa. Se pune pe foc pana se dizolva. Gelatina se amesteca cu iaurtul, iaurtul se pune treptat in gelatina, apoi se adauga si frisca batuta.


Pentru inmuierea piscoturilor se poate face un sirop din apa cu zahar.


Se aseaza un rand de piscoturi insiropate putin, se pun apoi bucati mici de ciocolata si un strat de crema. Peste crema se intinde jeleul de visine apoi un alt strat de crema. Peste crema se pun din nou bucati mici de ciocolata apoi al doilea rand de piscoturi. Se imbraca toata prajitura in crema si se orneaza cu ciocolata topita si visine tavalite in ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt, visine si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

02.05.2015, 01:37

dantes 1

02.05.2015, 08:25

Delicioasa!

Adele 1

02.05.2015, 15:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt