Kringel Estonian

de -Miti- in Prajituri, 6 Noi 2012 | 1825 vizualizari

 

Prefer cea cu scortisoara,dar combinatii sunt mai multe: stafide,nuci,nuca de cocos...si poate imi mai dati si voi idei,ca asta se cere refacuta de multe ori.

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 cub de drojdie (de 25 gr)
  • 1 ou mic
  • 30 gr de unt, la temperatura camerei
  • 300 gr faina
  • un varf de cutit de sare
  • Ptr uns:
  • 50 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringel Estonian:

Intr-un bol punem drojdia,zaharul si laptele caldut. Lasam deoparte 5 minute,adaugam faina si framantam.

Apoi adaugam oul si untul si framantam 10 minute. La sfarsit adaugam sarea si mai framantam putin.

Se acopera bolul cu un prosop umed (am vazut la Jamie Oliver,de cand fac asa creste mai bine si mai pufos aluatul) si se pune intr-u loc caldut si ferit de caldura. De obicei,folosesc cuptorul cu microunde,este un loc foarte ferit de curent.

Scoatem aluatul si il intindem pe masa de lucru,intr-un dreptunghi care sa aiba grosimea de 1 cm.Ingredientele pentru uns le amestecam si ungem dreptunghiul cu 3/4 din compozitie.

Rulam si taiem de-a lungul,apoi impletim cele doua bucati si le unim.

Aplicam restul compozitiei deasupra kringleului si dam la cuptor cam 25 de minute in cuptorul preincalzit.

 

COMENTARII (36)

-Miti-

-Miti- 1

07.11.2012, 14:04

la inceput am dat la foc mai mare,apoi la sfarsit am lasat usa putin intredeschisa. N-am cuptor cu grade sa pot sa-ti spun exact

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:38

Panacris

Panacris 1

29.09.2013, 14:27

Gata, i-a venit rândul revin cu impresii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!