Prajitura cu jeleu de fructe

de anuta in Prajituri, 15 Iul 2016 | 3413 vizualizari

 

pentru concurs retete de vara
Fara coacere!

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 200 g biscuiti maruntiti fin,
  • 100 g unt sau margarina moale,
  • o mana de miez de nuca marutit
  • umplutura
  • 200 g smantana,
  • 200 g branza dulce de vaci,
  • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie,
  • un plic de gelatina(10 g)
  • jeleul de caise
  • 250 ml nectar de caise,
  • un plic de gelle-tort(10 g)
  • jeleul de kiwi
  • 5-6 kiwi coapte,
  • un plic de tort -gelle
  • jeleul de mure
  • 6-7 linguri de dulceata de mure,
  • un plic de gelle-tort
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de fructe:

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform,bine presat cu o lingura ,in forma cu margine detasabila.

Se mixeaza bine smantana cu zaharul vanilt,apoi se adauga si branza dulce de vaci si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da la rece o ora.

Se prepara jeleul de caise amestecand bine praful de gelle tort cu nectarul apoi dam in clocot totul,amestecand continuu.Se toarna fierbinte deasupra cremei de branza.Se da la rece 15 minute.

Se curata fructele de kiwi de coaja apoi se dau la blender pana se fac un piure fin.La fel  se procedeaza cu praful de tort-gelle care se amesteca cu piureul de kiwi,pe foc pana incepe sa clocotesca.Se toarna fierbinte peste jeleul de caise si se da la rece 15 minute.

Se amesteca dulceata de mure cu 100 ml apa rece apoi se scurge prin sita fina.Sucul obtinut se amesteca cu praful de tort-gelle,se da in clocot.Murele ramase in sita se repartizeaza uniform pe toata suprafata jeleului de kiwi apoi se toarna sucul fierbinte si se da la rece cel putin 15 minute.

Dupa cca 2 ore de stat la rece se desface marginea formei si se poate portiona prajiturii.De preferat este sa stea de seara pana a 2 a zi                                     Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose capacite