Prajitura cu jeleu de fructe

de anuta in Prajituri, 15 Iul 2016 | 727 vizualizari

 

pentru concurs retete de vara
Fara coacere!

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 200 g biscuiti maruntiti fin,
  • 100 g unt sau margarina moale,
  • o mana de miez de nuca marutit
  • umplutura
  • 200 g smantana,
  • 200 g branza dulce de vaci,
  • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie,
  • un plic de gelatina(10 g)
  • jeleul de caise
  • 250 ml nectar de caise,
  • un plic de gelle-tort(10 g)
  • jeleul de kiwi
  • 5-6 kiwi coapte,
  • un plic de tort -gelle
  • jeleul de mure
  • 6-7 linguri de dulceata de mure,
  • un plic de gelle-tort
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de fructe:

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform,bine presat cu o lingura ,in forma cu margine detasabila.


Se mixeaza bine smantana cu zaharul vanilt,apoi se adauga si branza dulce de vaci si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da la rece o ora.


Se prepara jeleul de caise amestecand bine praful de gelle tort cu nectarul apoi dam in clocot totul,amestecand continuu.Se toarna fierbinte deasupra cremei de branza.Se da la rece 15 minute.


Se curata fructele de kiwi de coaja apoi se dau la blender pana se fac un piure fin.La fel se procedeaza cu praful de tort-gelle care se amesteca cu piureul de kiwi,pe foc pana incepe sa clocotesca.Se toarna fierbinte peste jeleul de caise si se da la rece 15 minute.


Se amesteca dulceata de mure cu 100 ml apa rece apoi se scurge prin sita fina.Sucul obtinut se amesteca cu praful de tort-gelle,se da in clocot.Murele ramase in sita se repartizeaza uniform pe toata suprafata jeleului de kiwi apoi se toarna sucul fierbinte si se da la rece cel putin 15 minute.


Dupa cca 2 ore de stat la rece se desface marginea formei si se poate portiona prajiturii.De preferat este sa stea de seara pana a 2 a zi Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

mirela0911 1

17.07.2016, 10:17

Hmmm, super!

Gherca Daniela 1

17.07.2016, 16:52

mmm imi place!

MotanLaOale 1

18.07.2016, 08:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa