Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post)

de CristinaCriss in Prajituri, 13 Apr 2014 | 60739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 12 linguri apa
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri suc rosii
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde
  • un praf sare
  • Pentru crema de lamaie:
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 130 g gris
  • 200 g margarina
  • o lamaie
  • 150 g rahat
  • un praf sare
  • Pentru crema caramel:
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 130 g gris
  • 200 g margarina
  • o fiola esenta vanilie
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post):

Foi

Intr-in vas se amesteca uleiul, apa, zaharul si sucul de rosii  pana la topirea completa a zaharului. Se adauga bicarbonatul stins cu putin otet si faina cat cuprinde. Trebuie sa rezulte un aluat mai tare si nelipicios. Se intind 3 foi care se coc pe fundul tavii in cuptorul preincalzit la 160 grade, pentru aprox. 15 min.

Crema cu lamaie

Se pun pe foc apa rece impreuna cu grisul, zaharul si lamaia intreaga data la robot (fara partea alba care este amara). Cand grisul este gata, cu mixerul  se incorporeaza margarina si rahatul taiat in bucati mici.

Crema caramel

Se caramelizeaza zaharul, se adauga jumatate din cantitatea de apa si se fierbe pana la toprea completa a caramelului, apoi se adauga grisul amestecat cu restul de apa. Cand grisul este gata se incorporeaza margarina si esenta.

Asamblare

Se lipesc foile cu crema si se da la rece. Se taie a doua zi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

crema se intinde pe foi cat este fierbinte

2

deasupra am presarat nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu rahat de post