Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post)

de CristinaCriss in Prajituri, 13 Apr 2014 | 37988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 12 linguri apa
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri suc rosii
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde
  • un praf sare
  • Pentru crema de lamaie:
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 130 g gris
  • 200 g margarina
  • o lamaie
  • 150 g rahat
  • un praf sare
  • Pentru crema caramel:
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 130 g gris
  • 200 g margarina
  • o fiola esenta vanilie
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post):

Foi


Intr-in vas se amesteca uleiul, apa, zaharul si sucul de rosii pana la topirea completa a zaharului. Se adauga bicarbonatul stins cu putin otet si faina cat cuprinde. Trebuie sa rezulte un aluat mai tare si nelipicios. Se intind 3 foi care se coc pe fundul tavii in cuptorul preincalzit la 160 grade, pentru aprox. 15 min.


Crema cu lamaie


Se pun pe foc apa rece impreuna cu grisul, zaharul si lamaia intreaga data la robot (fara partea alba care este amara). Cand grisul este gata, cu mixerul se incorporeaza margarina si rahatul taiat in bucati mici.


Crema caramel


Se caramelizeaza zaharul, se adauga jumatate din cantitatea de apa si se fierbe pana la toprea completa a caramelului, apoi se adauga grisul amestecat cu restul de apa. Cand grisul este gata se incorporeaza margarina si esenta.


Asamblare


Se lipesc foile cu crema si se da la rece. Se taie a doua zi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

crema se intinde pe foi cat este fierbinte

2

deasupra am presarat nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Lavinia 1

13.04.2014, 14:29

simonacallas 1

13.04.2014, 19:41

Panacris 1

15.04.2014, 08:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie