Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post)

de CristinaCriss in Prajituri, 13 Apr 2014 | 46638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 12 linguri apa
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri suc rosii
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde
  • un praf sare
  • Pentru crema de lamaie:
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 130 g gris
  • 200 g margarina
  • o lamaie
  • 150 g rahat
  • un praf sare
  • Pentru crema caramel:
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 130 g gris
  • 200 g margarina
  • o fiola esenta vanilie
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post):

Foi


Intr-in vas se amesteca uleiul, apa, zaharul si sucul de rosii pana la topirea completa a zaharului. Se adauga bicarbonatul stins cu putin otet si faina cat cuprinde. Trebuie sa rezulte un aluat mai tare si nelipicios. Se intind 3 foi care se coc pe fundul tavii in cuptorul preincalzit la 160 grade, pentru aprox. 15 min.


Crema cu lamaie


Se pun pe foc apa rece impreuna cu grisul, zaharul si lamaia intreaga data la robot (fara partea alba care este amara). Cand grisul este gata, cu mixerul se incorporeaza margarina si rahatul taiat in bucati mici.


Crema caramel


Se caramelizeaza zaharul, se adauga jumatate din cantitatea de apa si se fierbe pana la toprea completa a caramelului, apoi se adauga grisul amestecat cu restul de apa. Cand grisul este gata se incorporeaza margarina si esenta.


Asamblare


Se lipesc foile cu crema si se da la rece. Se taie a doua zi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

crema se intinde pe foi cat este fierbinte

2

deasupra am presarat nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Lavinia 1

13.04.2014, 14:29

simonacallas 1

13.04.2014, 19:41

Panacris 1

15.04.2014, 08:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada