Prajitura cu lamaie si crema de urda

de diaconta in Prajituri, 6 Aug 2011 | 4359 vizualizari

 

Azi fiind sarbatoare si pentru ca a fost o zi placuta,care semana cu o zi frumoasa de toamna,m-am gandit sa fac un "dulce" lejer si racoros,tare multumita am fost ca a iesit exact ce-mi doream.Blatul e cel folosit pentru checul cu mac si lamaie,iar crema o combinatie de urda cu crema de vanilie.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 gr unt
  • 220 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 6 oua
  • 2 linguri seminte de mac
  • praf de copt cu sofran
  • zahar vanilat
  • sare

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 200 gr zahar
  • zeama de la doua lamai

Crema:

  • 500 gr urda
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat

Jeleu de lamaie:

  • 150 ml sirop concentrat de lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • 50 ml apa
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 plic tort gelee incolor
  • mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie si crema de urda:

Blat:


Pentru aceasta Prajitura cu lamaie si crema de urda am pregatit blatul in felul urmator :


Untul se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.Apoi se adauga cate un ou pe rand,alternand si cu faina,pentru a pastra un aspect cremos al compozitiei.In faina ramasa se pune praful de copt si putina sare.Se incorporeaza in compozitia de unt.La final adaugam semintele de mac.


Punem compozitia de blat pentru prajitura intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30 de minute.Tava nu trebuie sa fie prea mare daca vrem un blat mai inalt.


Pregatim siropul de lamaie.


Cand blatul este copt,il intepam cu o furculita din loc in loc si turnam siropul fierbinte peste el.Lasam sa se imbibe bine pana cand pregatim crema.


Crema de urda :


Punem laptela la incalzit.Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.Punem putin lapte rece si incorporam si praful de budinca.Turnam laptele caldut peste compozitia de galbenusuri si amestecam sa nu se formeze cocoloase.Transferam din nou in cratita si punem sa fiarba la foc mic,amestecand tot timpul cu telul.


Cand compozitia s-a ingrosat suficient,lasam sa se raceasca.


Mixam urda si adaugam crema de vanilie cate putin.


O punem peste blatul racit,apoi pregatim jeleul de lamaie.


Jeleu de lamaie:


Amestecam siropul de lamaie cu zeama de lamaie si completam cu apa.


Tort gelee il amestecam cu o lingura de zahar pudra ,apoi punem siropul peste el,punem pe foc sa dea doua clocote.Peste crema pune mure,apoi turnam jeleul de lamaie.


Jeleul acesta este incolor si doar ii da o savoare in plus,nu prea se observa.


Lasam la frigider sa se intareasca crema.


Doamne cat am scris,iar o sa va speriati si o sa credeti ca cine stie cat e de complicat.Nu-i deloc asa.


Aceasta Prajitura cu lamaie si crema de urda sigur va va incanta papilele


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie si crema de urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

horia 1

21.08.2011, 11:01

ce-mi place reteta si cum arata.imi place urda,cu toate ca n-am mai gustat-o de foarte mult timp.dar si cand voi avea ocaziaaaaaa...

horia 1

21.08.2011, 11:02

felicitari pentru reteta!

diaconta 1

21.08.2011, 19:58

Horia,promit sa-ti fac un desert cu urda

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Cenusareasa"