Prajitura cu lamaie si crema de urda

de diaconta in Prajituri, 6 Aug 2011 | 4148 vizualizari

 

Azi fiind sarbatoare si pentru ca a fost o zi placuta,care semana cu o zi frumoasa de toamna,m-am gandit sa fac un "dulce" lejer si racoros,tare multumita am fost ca a iesit exact ce-mi doream.Blatul e cel folosit pentru checul cu mac si lamaie,iar crema o combinatie de urda cu crema de vanilie.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 gr unt
  • 220 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 6 oua
  • 2 linguri seminte de mac
  • praf de copt cu sofran
  • zahar vanilat
  • sare

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 200 gr zahar
  • zeama de la doua lamai

Crema:

  • 500 gr urda
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat

Jeleu de lamaie:

  • 150 ml sirop concentrat de lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • 50 ml apa
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 plic tort gelee incolor
  • mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie si crema de urda:

Blat:

Pentru aceasta Prajitura cu lamaie si crema de urda am pregatit blatul in felul urmator :

Untul se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.Apoi se adauga cate un ou pe rand,alternand si cu faina,pentru  a pastra un aspect cremos al compozitiei.In faina ramasa se pune praful de copt si putina sare.Se incorporeaza in compozitia de unt.La final adaugam semintele de mac.

Punem compozitia de blat pentru prajitura intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30 de minute.Tava nu trebuie sa fie prea mare daca vrem un blat mai inalt.

Pregatim siropul de lamaie.

Cand blatul este copt,il intepam cu o furculita din loc in loc si turnam siropul fierbinte peste el.Lasam sa se imbibe bine pana cand pregatim crema.

Crema de urda :

Punem laptela la incalzit.Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.Punem putin lapte rece si incorporam si praful de budinca.Turnam laptele caldut peste compozitia de galbenusuri si amestecam sa nu se formeze cocoloase.Transferam din nou in cratita si punem sa fiarba la foc mic,amestecand tot timpul cu telul.

Cand compozitia s-a ingrosat suficient,lasam sa se raceasca.

Mixam urda si adaugam crema de vanilie cate putin.

O punem peste blatul racit,apoi pregatim jeleul de lamaie.

Jeleu de lamaie:

Amestecam siropul de lamaie cu zeama de lamaie si completam cu apa.

Tort gelee il amestecam cu o lingura de zahar pudra ,apoi punem siropul peste el,punem pe foc sa dea doua clocote.Peste crema pune mure,apoi turnam jeleul de lamaie.

Jeleul acesta este incolor si doar ii da o savoare in plus,nu prea se observa.

Lasam la frigider sa se intareasca crema.

Doamne cat am scris,iar o sa va speriati si o sa credeti ca cine stie cat e de complicat.Nu-i deloc asa.

Aceasta Prajitura cu lamaie si crema de urda sigur va va incanta papilele 

Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie si crema de urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu lamaie si crema de urda-0
Prajitura cu lamaie si crema de urda-1
Prajitura cu lamaie si crema de urda-2
Prajitura cu lamaie si crema de urda-3

COMENTARII (34)

horia

horia 1

21.08.2011, 11:01

ce-mi place reteta si cum arata.imi place urda,cu toate ca n-am mai gustat-o de foarte mult timp.dar si cand voi avea ocaziaaaaaa...

horia

horia 1

21.08.2011, 11:02

felicitari pentru reteta!

diaconta

diaconta 1

21.08.2011, 19:58

Horia,promit sa-ti fac un desert cu urda

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!