Prajitura Snickers

de aalliinnaa07 in Prajituri, 17 Iun 2014 | 26031 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Merisor, arata foarte bine prajitura si am zis sa o incerc si eu. Este o prajitura foarte delicioasa!
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-snickers-57878.html

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 1 varf lingurita sare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 9 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • Glazura alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Caramel:
  • 10 linguri zahar
  • 8 galbenusuri
  • 250 g unt (65%)
  • 200 g alune nesarate
  • 1 varf lingurita sare
  • Glazura neagra:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Foile le-am cumparat (sunt foi piscot pentru prajitura), deoarece cuptorul meu este stricat, dar am scris ingredientele blatului si o sa scriu si cum se prepara acesta.

Blat:

Albusurile se bat spuma cu putina sare, apoi se adauga zaharul treptat si zeama de lamaie. Dupa ce s-au intarit albusurile se adauga nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt, dar amestecam cu o lingura de lemn sau cu telul. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si punem blatul si il coacem la cuptortul preincalzit timp de 30 de minute la foc mic.

Glazura alba

Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei si ciocolata rupta in bucatele mici si o topim la baie de aburi. Dupa ce s-a topit ciocolata o punem peste blatul putin racit. (Blatul se poate taia in 2 sau se lasa asa) Tava o dam la rece sa se intareasca ciocolata pana facem caramelul.

Caramelul: 

Intr-o cratita punem 8 linguri de zahar si il caramelizam la foc mic amestecand continuu sa nu se arda. Apoi adaugam untul si amestecam bine pana acesta se topeste. Dupa ce s-a topit adaugam cele 8 galbenusuri amestecate cu 2 linguri de zahar, lasam pe foc si amestecam continuu pana cand se va ingrosa crema ca o budinca.

Dupa ce s-a ingrosat luam de pe foc, adaugam alunele, amestecam si lasam crema sa se raceasca putin (cat sa suporte degetul la incercare). Caramelul il turnam peste glazura alba si dam tava din nou la rece.

Glazura neagra:

Intr-o cratita punem 2 linguri ulei si ciocolata rupta bucati pe care o topim la baie de aburi. Glazura se pune peste crema (daca ati taiat blatul in 2 se pune asa: 1 foaie, glazura alba, caramelul, cealalta foaie si deasupra glazura neagra).

Eu daca am cumparat foile am avut 3 foi si am asamblat prajitura astfel: foaie-glazura alba-foaie-caramel-foaie-glazura neagra. Pentru ornat am folosit ciocolata alba.

Prajitura o tinem la frigider! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

dantes 1

20.09.2015, 06:32

Delicioasa!

Zebra 1

20.09.2015, 13:35

Felicitari pt.reteta,abia astept sa o fac si eu ! Cred ca va fi f.buna,la fel ca si batonul "Snickers"! Zebra.

Criss 1

20.09.2015, 15:34

Arata foarte bine si sigur e pe gustul meu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura ciocolatoasa