Prajitura cu lapte condensat

de Anamaria Cook in Prajituri, 2 Aug 2012 | 3678 vizualizari

 

O prajitura cu un gust deosebit, extrem de pufoasa si delicioasa. Iubesc aceasta prajitura alaturi de o cana de cafea sau ceai. Si pe deasupra nu veti pierde mult timp in bucatarie cu prepararea ei.

 

INGREDIENTE

  • o conserva de lapte condensat (405g)
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 220 g faina
  • un praf sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • o lingurita zahar vanilat
  • 100 g ciocolata (eu am folosit ciocolata cu lapte)
  • 100 g zahar pudra si o lingura zeama lamaie sau portocala (pentru glazura)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lapte condensat:

Intr-un bol incapator mixati la viteza mica laptele condensat, ouale, untul la temperatura camerei, zaharul vanilat si praful de sare.


Amestecati faina cu praful de copt si bicarbonatul apoi dati faina printr-o sita pentru a nu se forma cocoloase si incorporati-o in amestecul de lapte condensat.


La final sfaramati ciocolata in bucati mici si adaugati-o in compozitia de prajitura.


Tapetati o forma de prajitura (eu am folosit o forma rotunda cu fund detasabil), turnati compozitia in forma si puneti in cuptorul preincalzit la gaz 4/176°C/350°F pentru 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Cand prajitura este gata, scoateti-o din forma si asezati-o pe un gratar la racit. Cand aceasta sa racit preparati icing-ul din zaharul pudra si lingura de zeama de lamaie sau portocala. Daca mai este nevoie mai puteti adaugati putina zeama de lamaie sau portocala pana obtineti glazura de consistenta smantanii. Glazurati prajitura, portionati in bucati de marimea preferata si gata de servit.


POFTA BUNA!!!


Multumesc ''Retete Fel De Fel'' pentru aceasta reteta delicioasa!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

03.08.2012, 16:55

RuxyRux 1

03.08.2012, 19:56

Chiar pufoasa

babi5 1

16.12.2014, 15:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Mon Cheri