Prajitura cu mac si frisca - la Multicooker

de gaby_duceag in Prajituri, 25 Iun 2014 | 4438 vizualizari

 

Asa cum zicea si Timea intr-un comentariu, e greu sa adaptez la cooker retetele propuse in concurs. De aceea am ales sa prepar ceva ce stiu ca se preteaza la acest mod de coacere, nu voiam sa stric ingrediente degeaba :P

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml smantana pentru gatit + o lingura zahar
  • 100 frisca
  • un vf. cutit sare
  • o lingura mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si frisca - la Multicooker:

Pregateste aparatul Multicooker conectandu-l la sursa de curent.

Mixeaza spuma albusurile cu un vf. cutit sare. Adauga zaharul amestecat cu praful de copt si mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.

Adauga faina si amidonul, cenute, galbenusurile, si omogenizeaza amestecand usor , de jos in sus.

La final adauga uleiul si macul. Toarna compozitia in vasul aparatului uns cu unt si presarat cu faina si niveleaza.

Seteaza din meniul aparatului functia Bake, setand temperatura la 150 grade si timpul la 45 grade. Apasa START.

In ultimele 5 minute invarte blatul pe cealalta parte (sfat primit de la Meri <3).

Scoate blatul pe un platou si taie-l in doua cand se raceste.

Intinde 3 linguri de frisca pe primul blat , aseaza al doilea blat si orneaza cu restul de frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si frisca - la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

25.06.2014, 21:33

daaaa, o scoti gata ornata ))))))))))

mamaieelena 1

26.06.2014, 20:02

bun.bun

mihaelar63 1

28.06.2014, 01:53

faina praji !!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Sah