Tarta rustica cu mere

de -Miti- in Prajituri, 9 Noi 2014 | 1298 vizualizari

 

Salad Chef de la iteleshop.ro mi-a starnit curiozitatea de cand l-am folosit la Muratura de gogonele cu ceapa si eram curioasa daca poate sa felieze si merele, de data aceasta cu celalalt feliator. Nici nu pot sa va spun cat de repede am feliat un kg de mere. Am folosit mere bio, de marime mai mica si desi erau putin mai tari, au fost feliate fara dificultate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 160 g faina
  • 100 g unt
  • 1/4 lingurita de sare
  • 3 linguri de apa rece
  • Pentru tarta:
  • 1 kg de mere bio, mici
  • sucul si coaja de la o jumatate de lamaie
  • 60 g zahar
  • 2 linguri de gris
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere:

Pregatim aluatul


Cu degetele, amestecam untul cu faina. Adaugam sarea si apa rece si framantam un aluat, pana cand acesta se desprinde de pe mana. Puteti sa mai adaugati inca una sau doua linguri de apa rece, daca aluatul este prea tare.


Pe masa de lucru presaram faina si intindem aluatul. Acesta trebuie sa fie mai mare decat forma si nu trebuie sa aiba o forma perfecta.


Pregatim umplutura


Spalam merele si le taiem pe fiecare pe rand in Salad Chef Smart. Cu un cutit mic, indepartam casa semintelor. Amestecam merele cu zahar, sucul si coaja de lamaie.


Asezam aluatul in forma, presaram cu gris si adaugam merele. Asezam marginile, acoperim cu folie de aluminiu si dam forma la cuptor cam 30 de minute.


Indepartam folia si mai lasam 15 minute ca sa se rumeneasca deasupra.


Scoatem tarta si presaram cu zahar.


Am amestecam merele cu grisul, dar recomand sa il puneti dupa cum am spus mai sus in reteta.


Puteti comanda Salad Chef Smart de pe www.iteleshop.ro


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

elucubratiiculinare 1

10.11.2014, 18:11

arata foarte bine

babi5 1

11.11.2014, 09:14

D

mirela0911 1

11.11.2014, 12:07

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si glazura de gem de gutui