Prajitura cu mac, visine si bezea

de ala_oancea in Prajituri, 31 Ian 2010 | 9496 vizualizari

 

Reteta Carmiris

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina
  • 150 gr mac macinat
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 200 gr visine din compot
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 borcan gem (eu am pus de caise)
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar
  • zeama de la o jamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, visine si bezea:

Untul moale se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi laptele si faina amestecata cu macul si bicarbonatul. Se amesteca bine si se adauga coaja rasa de lamaie si visinele. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se lasa la copt aprox 30 de minute.
Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul si zeama de lamaie. Se intinde gemul peste blatul scos din cuptor, apoi spuma de albusuri si se presara putin mac. Se mai lasa in cuptor 10-15 minute pana se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ala_oancea 1

02.02.2010, 21:46

Multumesc Bitza

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2010, 11:55

arata demential

cosmikoko 1

23.05.2011, 00:40

in nici un moment nu se mentioneaza temperatura cuptorului.eu am facut dupa cum scrie in reteta si in mijloc nu s-a copt aproape deloc,desi am lasat-o 10 minute mai mult decat se indicase.
in loc de mac am folosit alune macinate.
reteta e super,oricum,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5496 puncte

lucy2002

4519 puncte

RODIMUR

4470 puncte

Ancutsa

4268 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Iugoslavia"