Prajitura cu malai si stafide

de Anamaria Cook in Prajituri, 13 Feb 2013 | 9298 vizualizari

 

Nu am facut niciodata o prajitura cu malai dar cum am vazut reteta pe site-ul Laurei Adamache am si trecut la treaba. Ei bine cine poate rezista acestei deliciosenii?!?!

 

INGREDIENTE

  • - 315 g faina
  • - 100 ml lapte
  • - 5 oua
  • - 240 g malai
  • - 165 g unt
  • - 275 g zahar
  • - 100 g stafide
  • - 12 g praf de copt
  • - o lingura zahar vanilat
  • - un praf de sare
  • - un varf cutit bicarbonat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu malai si stafide:

Topiti untul, lasati-l sa se racoreasca putin apoi amestecati-l cu zaharul pana obtineti o pasta omogena. Adaugati ouale si amestecati bine. Intr-un castron separat, amestecati faina, malaiul, praful de copt, bicarbonatul, zaharul vanilat si praful de sare. Cerneti amestecul de faina, adaugati-l peste mix-ul de oua si unt apoi amestecati usor cu o spatula pana ce obtineti o coca moale. Adaugati laptele amestecand continuu pana ce aluatul devine usor de manevrat si capata o consistenta cremoasa. La final incorporati stafidele in compozitia obtinuta. Lasati sa se odihneasca cam 30 de minute pentru ca malaiul sa se hidrateze si sa nu se simta in prajitura.

Tapetati o tava termorezistanta cu hartie de copt sau pur si simplu ungeti-o cu putin unt si un strat subtire de faina apoi turnati aluatul de prajitura. Coaceti in centrul cuptorului la 180C/350F/gaz 4 pentru 35 - 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Lasati sa se raceasca apoi portionati in cuburi de marime potrivita, pudrati cu zahar si gata de servit. POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu malai si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai si miez de lapte