Muffins cu strugurei si glazura de ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 29 Mai 2012 | 1895 vizualizari

 

Am pregatit acesti muffins unei bune prietene care si-a sarbatorit de curand ziua de nastere. A fost tare incantata ca am facut muffins in loc de tort pt ca iubeste aceste mini tortulete.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • - 3 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 170 gr faina
  • - 100 ml ulei
  • - 2 linguri lapte
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - strugurei (coacaze rosii)
  • Pentru glazura:
  • 80 gr ciocolata,
  • 50 gr unt
  • Pt scris:
  • 50 gr ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu strugurei si glazura de ciocolata:

Separam albusurile de galbenus. Batem spuma albusurile folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.


Asezam cosuletele de hartie in tava speciala de briose si le umplem de jumatate.


Punem in fiecare cosulet aprox. 10 strugurei.


Apoi umplem cosuletele si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min.


Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca apoi scoatem muffinsii pe un platou.


Pregatim glazura de ciocolata: topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si lasam cateva minute sa se raceasca. Ungem apoi fiecare briosa cu glazura de ciocolata.


Ciocolata alba o topim in cuptorul cu microunde. Nu lasam mai mult de 15 sec in cuptor, repetam procedura pana se topeste.


Punem ciocolata intr-o punguta pe care o gaurim intr-un capat si scriem peste glazura de ciocolata.


Pt ornat am folosit ciocolata alba topita in care am pus o picatura de colorant albastru.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu strugurei si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

30.05.2012, 20:04

Vai Timea cat sunt de dulci!!! Imi plac mult !

T I M E A 1

30.05.2012, 22:05

Mihaela, Cocolina, Ruxy - multumesc frumos ma bucur ca va place

Toamna07 1

31.05.2012, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi pentru micul dejun