Prajitura cu mar si budinca

de Michelle in Prajituri, 25 Oct 2009 | 8542 vizualizari

 

e super buna,racoroasa si usor de facut!
M-am inspirat de pe vulpebucatar

 

INGREDIENTE

  • 4 mere mari
  • 2 linguri de zahar
  • scortisoara
  • Budinca:
  • 2 budinci de vanilie
  • 700 ml lapte
  • Blat:
  •  4 oua la temperatura camerei
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 150 ml frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar si budinca:

Se spala si se curata merele de coaja si cotor. Se taie in felii subtiri si se aranjeaza in tava. Peste mere se pun cele 2 linguri de zahar si scortisoara. Se dau la cuptor aproximativ 20 minute pana sunt aproape coapte.

Intre timp se face budinca. Cele 2 plicuri cu doar 700 ml lapte si 2-3 lg zahar.Se scoate cratita din cuptor si se pune budinca peste mere. Se lasa cateva minute.
Se separa cele 4 oua. Se bat albusurile spuma, se pune zaharul, se bat pana se intaresc iar. Se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca usor sa nu se lase. Se pune peste budinca.
Cand blatul e copt (facem testul cu scobitoarea)scoatem si lasam sa se raceasca bine,apoi rasturnam prajitura si ornam cu frisca.Se serveste a doua zi.
Am razuit si un pic de ciocolata peste frisca. Si am facut si 3 trandafiri din sugus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si budinca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe, crema de vanilie si aluat fraged