Prajitura cu mar si caramel

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Noi 2011 | 7367 vizualizari

 

Imi plac prajiturile simple.

Acele prajituri de care te-apuci la 3-4 dupa-amiaza dar care totusi n-apuca sa vada rasaritul lunii.:))

Pe cuvant..iar n-am desert. Era farfuria goala atunci cand am vrut sa-mi mai bag un "dejt" in caramel.

Noroc ca mai aveam in borcan, am luat o lingura si-am amagit pofta de dulce.

Merita s-o incercati, sincer!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • coaja rasa de lamaie
  • 30 ml lapte
  • 7 gr drojdie
  • un vf cutit sare
  • 2 mere
  • caramel - cumparat sau preparat in casa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar si caramel:

Separi albusul de galbenus.

Galbenusurile le pui intr-un bol impreuna cu zaharul si mixezi 3-4 minute.

Incepi sa adaugi uleiul in fir subtire mixand  in continuare.

Trebuie sa obtii o crema fina, lucioasa.

Adaugi faina, amidonul si omogenizezi. Diluezi drojdia in lapte caldut si o incorporezi in amestec.

 

Preincalzesti cuptorul.

 

Bati spuma albusurile.

Le incorporezi usor in compozitie impreuna cu sarea si coaja de lamaie.

Tapetezi tava cu ulei si pesmet si  torni compozitia..

Speli merele, le cureti de coaja si cotor si le tai cubulete.

Le repartizezi deasupra, in tava, peste compozitie.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mic (undeva la 165 grade )si lasi la copt pana se rumeneste frumos.

Cred ca vreo 30 minute a durat, Testeaza cu scobitoarea.

Desprinzi usor de peretii tavii si rastorni pe o farfurie.

Cat e calduta toarna caramel..cam cat te lasa sufletul :)))

Zau nu-i de prisos.

 

Pofta sa ai!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mamaieelena 1

14.12.2011, 18:55

bune si ce bine arata...

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 11:40

ce prajitura buna !

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 07:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "panza de paianjen"