Prajitura cu mar si caramel

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Noi 2011 | 3935 vizualizari

 

Imi plac prajiturile simple.

Acele prajituri de care te-apuci la 3-4 dupa-amiaza dar care totusi n-apuca sa vada rasaritul lunii.:))

Pe cuvant..iar n-am desert. Era farfuria goala atunci cand am vrut sa-mi mai bag un "dejt" in caramel.

Noroc ca mai aveam in borcan, am luat o lingura si-am amagit pofta de dulce.

Merita s-o incercati, sincer!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • coaja rasa de lamaie
  • 30 ml lapte
  • 7 gr drojdie
  • un vf cutit sare
  • 2 mere
  • caramel - cumparat sau preparat in casa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar si caramel:

Separi albusul de galbenus.


Galbenusurile le pui intr-un bol impreuna cu zaharul si mixezi 3-4 minute.


Incepi sa adaugi uleiul in fir subtire mixand in continuare.


Trebuie sa obtii o crema fina, lucioasa.


Adaugi faina, amidonul si omogenizezi. Diluezi drojdia in lapte caldut si o incorporezi in amestec.



Preincalzesti cuptorul.



Bati spuma albusurile.


Le incorporezi usor in compozitie impreuna cu sarea si coaja de lamaie.


Tapetezi tava cu ulei si pesmet si torni compozitia..


Speli merele, le cureti de coaja si cotor si le tai cubulete.


Le repartizezi deasupra, in tava, peste compozitie.


Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mic (undeva la 165 grade )si lasi la copt pana se rumeneste frumos.


Cred ca vreo 30 minute a durat, Testeaza cu scobitoarea.


Desprinzi usor de peretii tavii si rastorni pe o farfurie.


Cat e calduta toarna caramel..cam cat te lasa sufletul :)))


Zau nu-i de prisos.



Pofta sa ai!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mamaieelena 1

14.12.2011, 18:55

bune si ce bine arata...

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 11:40

ce prajitura buna !

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 07:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu paine