Desert prajitura cu banane si zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Iul 2018 | 4498 vizualizari

 

Am mai gasit niste zmeura ratacita, nu multa, dar suficienta cat sa pun de-o prajitura rapida.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua ( din cuibarul vecinului )
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 3 banane mai coapte - cca 250 g
  • cca 300 g zmeura
  • sirop de visine ( productie proprie)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu banane si zmeura:

Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am batut bine, apoi am adaugat 4 linguri de zahar si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile cu uleiul si 4 linguri de zahar le-am mixat pana si-au dublat volumul.

Separat am mixat bananele si zmeura. Am incorporat galbenusurile in albusuri cu miscari lente, de jos in sus, am adaugat amestecul de banane cu zmeura si apoi am incorporat faina. Am turnat aluatul in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si cu un bat de frigaruie am intepat blatul, apoi am turnat sirop de visine, am lasat sa se raceasca si apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema