Prajitura cu mascarpone

de Cris2711 in Prajituri, 18 Iul 2015 | 2366 vizualizari

 

Azi mi-a venit pofta de prajitura cu mascarpone,insiropata si vanilata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • Ingrediente pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • 250 gr. mascarpone
  • 1 zahar vanilat
  • 4 foi de gelatina
  • Sirop:
  • 5 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 3 linguri capuccino
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone:

Cuptorul se preincalzeste la 160°C.


Pregatirea blatului:


Se pregatesc 2 castroane de marime mijlocie.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si 5 linguri de zahar.


Galbenusurile se mixeaza cu 2 linguri de zahar si zahar vanilat Bourbon.


Apoi se amesteca cele 2 compozitii usor si se adauga cu grija faina si cacao.


Tava patrata se unge cu ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt.(Se poate folosi si o tava dreptunghiulara de 25/38 cm).


Compozitia se toarna in tava unsa,se da la cuptor la foc mediu,circa 160°C,circa 30 de minute.Se face testul cu scobitoarea.Cand aluatul nu se mai prinde de scobitoare este copt.


Se lasa la racit.


Atentieeeee!!!!!!!Intr-un castronel se pune gelatina in apa rece la dizolvat.(pregatire pentru crema).


Siropul:


Intre timp se pregateste siropul: Intr-o craticioara se fierbe apa si zaharul,se adauga si cappuccino.


Apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.


Prepararea cremei:


Cele 4 galbenusuri se amesteca cu zaharul intr-o craticioara care se pune pe baie de abur,deasupra unei craticioare mijlocii.


Cand devine deschisa la culoare ,se ia deoparte se adauga si gelatina si se amesteca pana se dizolva in crema complet.


Doar cand crema s-a racit,se adauga crema de branza mascarpone,vanilia si se mixeaza bine.


Intr-un castron inalt se mixeaza frisca lichida impreuna cu 2 linguri de zahar(eu am pus si 2 plicuri de intaritor de frisca).


Apoi se amesteca cu crema de galbenusuri.


Asamblare:


Blatul racit se taie pe jumatate,apoi se pune din nou in forma,se monteaza peretii formei,se toarna cu mare grija sirop pe jumatatea de jos si apoi se adauga crema,apoi se pune blatul de sus,care se insiropeaza si se adauga restul de crema.


Se da la rece pentru circa 2 ore,se scoate ,se fac forme valuri cu o furcuita si se pudreaza cu cacao.


Apoi se lasa inca 2-3 ore la frigider.


Apoi se indeparteaza peretii formei si se taie in forma dorita de voi.






 

TIPS-URI

1

Puteti folosi intaritor de frisca.

2

Blatul si cremele trebuie sa fie reci inainte de a se combina.

3

Se lasa cateva ore bune la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Cris2711 1

19.07.2015, 17:19

Rocsi azi a fost si mai buna si rece,rece

MotanLaOale 1

19.07.2015, 22:06

Cris2711 1

20.07.2015, 16:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciambella cu crema de lamaie