Prajitura cu mascarpone si fructe

de ela in Prajituri, 4 Ian 2014 | 113945 vizualizari

 

un deliciu....este atat de buna ca ai manca toata tava )))

 

INGREDIENTE

  • BLATURI:
  • 5 oua x 2
  • 5 linguri zahar x 2
  • 4 linguri faina x 2
  • 1 lingura cacao x 2
  • 2 linguri praf ciocolata CREME OLE de la dr Oetker (sau budinca de ciocolata) x 2
  • 1 praf de sare x 2
  • 1 plic de praf de copt x 2
  • 1 plic zahar vanilat x 2
  • CREMA:
  • 1 conserva mare compot de cockteil de fructe 820 gr
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plic intaritor de frisca
  • 3 plicuri gelatina alba
  • 2 linguri zahar
  • 200 gr zahar pudra
  • 400 gr iaurt de caise
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de oua (se poate si fara)
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si fructe:

Punem la scurs fructele din compot intr-o sita.

Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare  pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam treptat si galbenusurile. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam incet .

Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit cam 10-12 minute (testam cu scobitoarea blatul). Scoatem si lasam sa se raceasca. La fel procedeam si cu al doilea blat. Eu am folosit tava mare de la delimano.

Gelatina o punem la inmuiat cu putina apa si lasam 10 minute, apoi adaugam 2 linguri de zahar si 100 ml apa si punem pe foc pana la punctul in care incepe sa fiarba. Oprim si lasam sa se racoreasca putin, amestecand din cand in cand.

Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra (cateva clipe, nu prea mult), apoi adaugam iaurtul ,gelatina si omogenizam bine compozitia. Mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca si punem peste crema mascarpone, mixand putin. Punem fructele si amestecam usor.

Insiropam blatul de jos cu zeama de compot si ungem cu crema, apoi punem cealalta jumate de blat si presam usor. Topim ciocolata cu frisca lichida si lichiorul de oua,apoi adaugam untul si omogenizam pana se topeste tot untul.Turnam peste blat si nivelam cu cutitul. Lasam la racit cateva ore, apoi decoram dupa gust.

TIPS-URI

1

se pot folosi si alte fructe,chiar din compot

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

ela 1

15.06.2014, 10:06

tare buna a fost

oly28 1

11.04.2017, 11:04

foarte bună

luci_p2008 1

17.06.2021, 21:21

Este excelenta! O recomand intotdeauna.

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca