Prajitura cu mascarpone si piersici

de lilik in Prajituri, 21 Dec 2010 | 11439 vizualizari

 

are un gust tare delicat...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de apa calduta
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • vanilie
  • pt crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr zahar pudra
  • 300 gr frisca lichida
  • 1 cutie de 400 gr compot de piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si piersici:

Pregatirea blatului:


batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute,dupa care adaugam vanilia si faina cernuta,amestecand de jos in sus sa nu se desumfle.


impartim compozitia in 3 si coacem cate o foaie intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pt cuptor(cuptor preancalzit la 180°).


sau putem face un normal pandispan si cand se raceste il taiem in 3.


Pregatirea cremei:


punem piersicile la scurs(sucul il tinem deoparte).


punem mascarpone cu zaharul pudra intr-un vas si il amestecam bine cu mixerul pana se face o crema apoi adaugam frisca batuta si amestecam pana se omogenizeaza.


la crema obtinuta adaugam piersicile taiate marunt,apoi dam la rece.


Asamblarea prajiturii:


luam 1 foaie, o punem intr-o tava(de preferinta tava in care au fost coapte foile) si o acoperim cu jumatate din crema,deasupra punem alta foaie pe care o vom umezi cu putin suc tinut deoparte,apoi punem cealalta jumatate de crema,in fine acoperim cu ultima foaie si dam la frigider cateva ore.


eu am lasat 2-3 ore dar e mai bine sa lasati mai mult(chiar si o noapte).


Cand s-a scurs timpul scoatem din frigider si portionam,iar daca dorim putem da prin ciocolata topita(luam o bucata si o introducem pana la jumatate in ciocolata topita apoi o punem la scurs pe hartie pt cuptor ).

 

TIPS-URI

1

puteti face piersicile ca un piure in loc sa le taiati marunt atunci cand le adaugati la crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

elena1988 1

19.01.2011, 17:12

arata minunat, cred ca la gust este divin

Cris2711 1

12.03.2011, 14:33

babi5 1

17.02.2013, 14:39

buna ,bunuta 11 cu felicitari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Greta Garbo