Prajitura cu mere

de divainbucatarie in Prajituri, 6 Dec 2010 | 10299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 20 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 1 pachet de unt
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • pentru topping
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg mar ras
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita varfuita cu scortisoara
Portii: 36
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele rase pe razatoarea mare le punem cu zahar intr-o oala pe foc si fierbem pana se moaie. Este indicat sa amestecati in oala cat de des puteti pentru a nu se lipi. Dupa ce luam merele de pe foc adaugam scortisoara.Pentru a realiza aluatul amestecam intr-un bol ingredientele si apoi framantam bine aluatul.Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi. Asezam o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, punem apoi merele si deasupra cealalta foaie. Se coace la 180° C timp de 45 de min. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar pudra si scortisoara.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

nadina73 1

07.12.2010, 02:55

divainbucatarie 1

07.12.2010, 12:25

Va multumesc! sunteti dragute!

BuburuzaBubu 1

01.11.2012, 09:11

yuumy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

”Urși” de mămăligă cu brânză

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

pe 15.10 la 21:36

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă in varianta mea