Prăjitură cu mere

de botcrina in Prajituri, 22 Ian 2012 | 3409 vizualizari

 

Această reţetă o am de la mama, când eram copii ne-o facea destul de des mie şi surori mele şi era tare delicioasă.

 

INGREDIENTE

Aluatul
  • 3 gălbenuşuri
  • 4 linguri smântână
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri untură
  • 4 linguri zahăr
  • coajă rasă de lămâie sau portocală
  • 1 praf de copt stins cu 1 linguriţă oţet
  • făină cât cuprinde
Umplutura
  • 1,5 kg mere
  • 1 linguriţă scorţişoară 
  • 100 g zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere:

Pentru realizarea aluatului amestecăm ingredientele de mai sus până obţinem un aluat omogen, potrivit de tare, pe care il împărţim în două părţi egale.


Lăsăm aluatul să se odihnească puţin.


Preparăm umplutura din merele curăţate şi răzuite, amestecate cu zahăr şi scorţişoară.


Întindem prima foaie din aluat, punem peste ea griş, apoi aranjăm merele răzuite, stoarse de siropul lasat intre timp. Peste stratul de mere punem din nou griş şi întindem ultima foaie.


Dăm tava la cuptor la temperatură ridicată, circa 40 minute.


Când este rece presărăm deasupra cu zahăr pudră şi scorţişoară.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Angelina_Elena 1

22.01.2012, 23:24

prajitura parfumata si delicioasa a copilariei care mi-o pregatea mami cu mare drag...ce frumoasa ti-a iesit

botcrina 1

24.01.2012, 09:27

multumesc

babi5 1

12.08.2013, 18:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura savarina de casa