Prăjitură cu mere

de botcrina in Prajituri, 22 Ian 2012 | 3332 vizualizari

 

Această reţetă o am de la mama, când eram copii ne-o facea destul de des mie şi surori mele şi era tare delicioasă.

 

INGREDIENTE

Aluatul
  • 3 gălbenuşuri
  • 4 linguri smântână
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri untură
  • 4 linguri zahăr
  • coajă rasă de lămâie sau portocală
  • 1 praf de copt stins cu 1 linguriţă oţet
  • făină cât cuprinde
Umplutura
  • 1,5 kg mere
  • 1 linguriţă scorţişoară 
  • 100 g zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere:

Pentru realizarea aluatului amestecăm ingredientele de mai sus până obţinem un aluat omogen, potrivit de tare, pe care il împărţim în două părţi egale.

Lăsăm aluatul să se odihnească puţin.

Preparăm umplutura din merele curăţate şi răzuite, amestecate cu zahăr şi scorţişoară.

Întindem prima foaie din aluat, punem peste ea griş, apoi aranjăm merele răzuite, stoarse de siropul lasat intre timp. Peste stratul de mere punem din nou griş şi întindem ultima foaie.

Dăm tava la cuptor la temperatură ridicată, circa 40 minute.

Când este rece presărăm deasupra cu zahăr pudră şi scorţişoară.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu mere-0
Prăjitură cu mere-1
Prăjitură cu mere-2
Prăjitură cu mere-3
Prăjitură cu mere-4
Prăjitură cu mere-5
Prăjitură cu mere-6

COMENTARII (9)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

22.01.2012, 23:24

prajitura parfumata si delicioasa a copilariei care mi-o pregatea mami cu mare drag...ce frumoasa ti-a iesit

botcrina

botcrina 1

24.01.2012, 09:27

multumesc

babi5

babi5 1

12.08.2013, 18:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!