Prăjitură cu mere

de botcrina in Prajituri, 22 Ian 2012 | 3728 vizualizari

 

Această reţetă o am de la mama, când eram copii ne-o facea destul de des mie şi surori mele şi era tare delicioasă.

 

INGREDIENTE

Aluatul
  • 3 gălbenuşuri
  • 4 linguri smântână
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri untură
  • 4 linguri zahăr
  • coajă rasă de lămâie sau portocală
  • 1 praf de copt stins cu 1 linguriţă oţet
  • făină cât cuprinde
Umplutura
  • 1,5 kg mere
  • 1 linguriţă scorţişoară 
  • 100 g zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere:

Pentru realizarea aluatului amestecăm ingredientele de mai sus până obţinem un aluat omogen, potrivit de tare, pe care il împărţim în două părţi egale.


Lăsăm aluatul să se odihnească puţin.


Preparăm umplutura din merele curăţate şi răzuite, amestecate cu zahăr şi scorţişoară.


Întindem prima foaie din aluat, punem peste ea griş, apoi aranjăm merele răzuite, stoarse de siropul lasat intre timp. Peste stratul de mere punem din nou griş şi întindem ultima foaie.


Dăm tava la cuptor la temperatură ridicată, circa 40 minute.


Când este rece presărăm deasupra cu zahăr pudră şi scorţişoară.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

Angelina_Elena 1

22.01.2012, 23:24

prajitura parfumata si delicioasa a copilariei care mi-o pregatea mami cu mare drag...ce frumoasa ti-a iesit

botcrina 1

24.01.2012, 09:27

multumesc

babi5 1

12.08.2013, 18:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole alba cu ceafa afumata

ieri la 23:13

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Parfum din insule