Prajitura cu mere

de madi_marin in Prajituri, 5 Feb 2010 | 15909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 200 g faina
  • 200 g gris
  • 200 g zahar
  • 200 g unt (sau margarina)
  • 2 oua
  • 1 pachetel de praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 10 mere
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu ulei
  • scortisoara praf
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru decor
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se curata merele de coaja si se dau pe arzatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr+un vas la foc mic impreuna cu zaharul, scortisoara si coaja rasa de portocala. Se amesteca din cand in cand pana scade siropul lasat de mere. Se da la racit.

Intre timp se prepara aluatul : se pun toate ingredientele ( untul sau margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, daca nu....se pun la microunde pana devin cremoase si nu ichide!) si se framanta un aluat care se intinde cu mana usor umezita in apa direct pe hartia de copt. Se pune apoi cu totul in tava si se pun deasupra merele racite, se niveleaza si se da tava in cuptor la foc mic cam 30 de minute.

Se taie cand s+a racit  complet si se presara cu nuca de cocos.

TIPS-URI

1

In loc de nuca de cocos cred ca merge si frisc batuta spuma tare pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Dreptunghiuri cu lapte