Prajitura cu mere

de madi_marin in Prajituri, 5 Feb 2010 | 12742 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 200 g faina
  • 200 g gris
  • 200 g zahar
  • 200 g unt (sau margarina)
  • 2 oua
  • 1 pachetel de praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 10 mere
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu ulei
  • scortisoara praf
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru decor
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se curata merele de coaja si se dau pe arzatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr+un vas la foc mic impreuna cu zaharul, scortisoara si coaja rasa de portocala. Se amesteca din cand in cand pana scade siropul lasat de mere. Se da la racit.


Intre timp se prepara aluatul : se pun toate ingredientele ( untul sau margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, daca nu....se pun la microunde pana devin cremoase si nu ichide!) si se framanta un aluat care se intinde cu mana usor umezita in apa direct pe hartia de copt. Se pune apoi cu totul in tava si se pun deasupra merele racite, se niveleaza si se da tava in cuptor la foc mic cam 30 de minute.


Se taie cand s+a racit complet si se presara cu nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

In loc de nuca de cocos cred ca merge si frisc batuta spuma tare pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Miha 1

05.02.2010, 21:49

Teo 1

05.02.2010, 23:38

Madi imi place , marge mai bine cu frisca, am incercat eu;

madi_marin 1

06.02.2010, 00:57

o sa fac si eu cu frisca.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcov si mere