Prajitura cu mere

de alilianaa in Prajituri, 1 Feb 2013 | 2035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 30 g. cacao
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar plus alte doua linguri( pentru mere)
  • 4 mere mari
  • vanilie, coaja rasa de lamaie
  • un plic praf de copt
  • 40 g unt
  • 150 ml vin alb
  • un praf de scortisoara
  • 100 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Pregatirea merelor: se spala, se taie felii. 

Intr-o cratita se pune la topit untul. Cand incepe sa se topeasca se pun merele, doua linguri de zahar (dupa preferinte si in functie de cat sunt de dulci merele), scortisoara si vin. Se lasa la fiert pana ce se duce alcoolul. 

Blatul galben: galbenusuri se freaca cu 3 linguri de zahar foarte bine pana se face o crema. Peste aceasta se adauga uleiul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si o jumatate de praf de copt.  Se adauga mai apoi cele 3 linguri de faina. Eu am mai adaugat si 100 ml lapte in plus la reteta (mi s-a parut ca este prea vartos aluatul).

Blatul alb: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se pune zaharul vanilat, cea de-a doua jumatate a plicului de praf de copt, coaja de lamaie rasa. Se adauga uleiul lingura cu lingura si la final faina.

Asamblarea. 

Pe un vas de yena am pus merele calite si sosul rezultat. Pentru siguranta am mai adaugat mici bucatatele de unt. Am pus baltul galben, am netezit usor. Peste acesta am asezat un strat de cacao printr-o strecuratoare, dupa care am pus si baltul alb. 

Am dat la cuptor.  La final se pudreaza cu zahar pudra.

Se face testul cu scobitoarea. 

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere-0
Prajitura cu mere-1
Prajitura cu mere-2
Prajitura cu mere-3

COMENTARII (28)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

02.02.2013, 10:54

arata fain

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

03.02.2013, 00:23

delicioasa!

alilianaa

alilianaa 1

03.02.2013, 21:06

Multumesc frumos. Cu drag,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!