Prajitura cu mere

de lacrimioara in Prajituri, 9 Feb 2013 | 9347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt foi:
  • 2 oua,
  • 200 gr zahar,
  • 1 plic amoniac pt prajituri,
  • 200 gr margarina,
  • 150 ml lapte,
  • faina cat cuprinde.
  • Pt umplutura:
  • 2 kg mere,
  • 3 ml ulei,
  • 70 gr zahar,
  • scortisoara,
  • zahar pudra pentru decor.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Faina se  amesteca cu oule, laptele caldut, zahar, margarina moale, amoniacul stins in zeama de lamaie, omogenizam si framantam. Aluatul rezultat se imparte in 2 parti.

Merele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare.Le punem la calit impreuna cu zaharul si uleiul. Lasam pana scade putin zeama, adaugam scortisoara si lasam la racit.

Intre timp intindem prima foaie, o punem in tava tapetata cu hartie si dam la cuptor pana se rumeneste putin cam 6-8 minute, dupa care o scoatem si punem merele deasupra. Acoperim cu cea de-a doua foaie si  si dam la copt. Lasam cam 20-25 minute pane se rumeneste. Lasam  putin la racit si pudram cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

lacrimioara 1

10.02.2013, 00:40

multumesc fetelor

Merisor 1

10.02.2013, 06:34

Buna prajitura cu mere!

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 08:03

BUNA

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere