Prajitura cu mere

de Claudia19 in Prajituri, 1 Mar 2013 | 10711 vizualizari

 

O reteta usoara, pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 3 galbenusuri
  • 1 pachet unt 250gr
  • 1 iaurt natur
  • 1 lingura mare cu smantana
  • 3 cani faina(aproximativ 500gr faina)
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 8-10 mere
  • 5-6 linguri zahar
  • scortisoara pudra
  • 20gr unt
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se pun cele 3 cani de faina, se face o gaura la mijloc, se topeste putin untul(eu il topesc la microunde) si se pune in mijloc, adaug zaharul si zaharul vanilat si amestec putin cu o lingura, adaugam iaurtul, smantana, galbenusurile, si bicarbonatul de sodiu(stins cu putina zeama de lamaie) amestecam totul pana devine o coca mai tare. Daca mai are nevoie puteti sa mai adaugati faina. Separam aluatul in 2 parti.  Merele le razalim pe partea mare si le calim intr-o tigaie cu putin unt (fara sa le stoarcem de zeama) adaugam zaharul si scortisoara dupa gust.  Sau puteti face si cu branza(vreo 300gr branza o amestecam cu un galbenus, zahar si zahar vanilat si scortisoara). Punem prima foaie in tava groasa de 1-2cm si o intepam cu o furculita, punem marul razalit sau branza si invelim cu a doua foaie  pe care la fel o intepam cu furculita pana jos. Se coace pana devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si frisca