Prajitura cu mere

de Claudia19 in Prajituri, 1 Mar 2013 | 6233 vizualizari

 

O reteta usoara, pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 3 galbenusuri
  • 1 pachet unt 250gr
  • 1 iaurt natur
  • 1 lingura mare cu smantana
  • 3 cani faina(aproximativ 500gr faina)
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 8-10 mere
  • 5-6 linguri zahar
  • scortisoara pudra
  • 20gr unt
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se pun cele 3 cani de faina, se face o gaura la mijloc, se topeste putin untul(eu il topesc la microunde) si se pune in mijloc, adaug zaharul si zaharul vanilat si amestec putin cu o lingura, adaugam iaurtul, smantana, galbenusurile, si bicarbonatul de sodiu(stins cu putina zeama de lamaie) amestecam totul pana devine o coca mai tare. Daca mai are nevoie puteti sa mai adaugati faina. Separam aluatul in 2 parti. Merele le razalim pe partea mare si le calim intr-o tigaie cu putin unt (fara sa le stoarcem de zeama) adaugam zaharul si scortisoara dupa gust. Sau puteti face si cu branza(vreo 300gr branza o amestecam cu un galbenus, zahar si zahar vanilat si scortisoara). Punem prima foaie in tava groasa de 1-2cm si o intepam cu o furculita, punem marul razalit sau branza si invelim cu a doua foaie pe care la fel o intepam cu furculita pana jos. Se coace pana devine aurie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

miki_a 1

19.06.2015, 10:21

La multi ani!

dor_42 1

19.06.2015, 20:45

La multi ani!

Teo 1

19.06.2015, 22:59

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise