Prajitura cu mere

de Valclaudia in Prajituri, 18 Aug 2013 | 5108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 250 gr margarina
  • 8 linguri lapte rece
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • cca 500 gr faina
  • Umplutura:
  • 1 kg mere rase (cantitatea ramasa dupa curatarea merelor de cotoare, eu le-am lasat cu tot cu coaja)
  • 200 gr. zahar
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 2 linguri de gris
  • 50 gr. zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Margarina la temperatura camerei se amesteca cu laptele rece de la frigider, cu zaharul, cu sarea si zaharul. Adaugam faina,bicarbonatul si obtinem un aluat elastic pe care il lasam la rece pentru o ora.

Spalam si curatam merele de cotoare.

Le dam pe razatoarea mica, adaugam zaharul si scortisoara si le calim la foc potrivit intr-o cratita pana se evapora zeama lasata de mere prin topirea zaharului.

Dupa ce s-a odihnit aluatul la rece timp de o ora il scoatem, intindem o foaie de marimea tavii in care avem de gand sa coacem prajitura (pe masa de lucru infainata), ungem tava cu ulei si asezam foaia in tava. Daca nu e chiar perfecta, o mai intindem cu palmele, aluatul fiind elastic, se lasa usor manevrat, mai ales ca avem si tava unsa cu ulei. Pentru foaie folosim 3/4 din cantitatea de aluat, restul ne va trebui mai incolo la decorarea prajiturii cu inimioare din aluat.

Impungem aluatul din loc in loc cu o furculita, presaram grisul pe toata suprafata foii si adaugam merele calite. Le nivelam frumos cu dosul unei linguri de lemn, asa incat sa fie uniform repartizate merele in toata tava.

Aluatul ramas se intinde pe masa de lucru, decupam inimioare de diferite marimi si le asezam peste mere, din loc in loc.

Dam tava la cuptor pana se rumenesc inimioarele si devin aurii.

Temperatura trebuie sa fie medie (170 grade), cuptorul preincalzit.

La mine a stat prajitura cca 40 min. la copt.

Scoatem prajitura cand e coapta, o lasam la racit si inainte de servire presaram zahar pudra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuca