Desert negresa ciocolatoasa

de mirela0911 in Prajituri, 18 Oct 2020 | 8535 vizualizari

 

Este o negresa tare pufoasa, cu gust intens de ciocolata si care se termina foarte repede. Servisem la cumnata mea aceasta prajitura si am si cerut reteta pentru a o pregati si eu. Este minunata, o sa va indragostiti de aceasta negresa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt
  • 300 g zahar
  • 125 ml lapte
  • 3 lg cacao
  • 200 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • 100 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • o mana de nuca
  • 2-3 lg nuca macinata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa ciocolatoasa:

Intr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se pune pe foc sa se topeasca si se lasa sa dea 3 clocote. Din siropul format se iau 14 lg si se pune intr-o craticioara mai mica. 

Restul siropului se lasa la racit. Se adauga pe rand cate un galbenus si se amesteca. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. 

Albusurile se mixeaza bine, pana se obitne o spuma tare si se incorporeaza usor in compozitia cu cacao. Se adauga nuca taiata grosier.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 20 x 30 cm si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.

Intre timp, craticioara cu siropul ramas se pune pe foc. Se adauga 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie si se amesteca pana se topeste.

Se scoate prajitura din cuptor si asa fierbinte se toarna siropul de ciocolata. Deasupra se presara nuca macinata si se lasa apoi la racit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate presara deasupra nuca macinata, nuca de cocos, ciocolata alba razuita, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

Ksenya 1

19.10.2020, 13:53

imi place!

Rocsi 1

20.10.2020, 20:00

Super, mai ales ca i-ai pus siropul ala ciocolatos! Bravo!

Anett 1

19.03.2022, 18:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nasturasi fragezi de ciocolata