Desert negresa ciocolatoasa

de mirela0911 in Prajituri, 18 Oct 2020 | 8609 vizualizari

 

Este o negresa tare pufoasa, cu gust intens de ciocolata si care se termina foarte repede. Servisem la cumnata mea aceasta prajitura si am si cerut reteta pentru a o pregati si eu. Este minunata, o sa va indragostiti de aceasta negresa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt
  • 300 g zahar
  • 125 ml lapte
  • 3 lg cacao
  • 200 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • 100 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • o mana de nuca
  • 2-3 lg nuca macinata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa ciocolatoasa:

Intr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se pune pe foc sa se topeasca si se lasa sa dea 3 clocote. Din siropul format se iau 14 lg si se pune intr-o craticioara mai mica. 

Restul siropului se lasa la racit. Se adauga pe rand cate un galbenus si se amesteca. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. 

Albusurile se mixeaza bine, pana se obitne o spuma tare si se incorporeaza usor in compozitia cu cacao. Se adauga nuca taiata grosier.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 20 x 30 cm si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.

Intre timp, craticioara cu siropul ramas se pune pe foc. Se adauga 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie si se amesteca pana se topeste.

Se scoate prajitura din cuptor si asa fierbinte se toarna siropul de ciocolata. Deasupra se presara nuca macinata si se lasa apoi la racit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate presara deasupra nuca macinata, nuca de cocos, ciocolata alba razuita, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa Oana