Prajitura cu mere

de Cris2711 in Dulciuri, 5 Noi 2016 | 6587 vizualizari

 

Ne era tare dor de o prajitura cu mere si arome,inspirata din reteta Dianei,Savoriurbane, m-am pus pe treaba si a iesit atat de buna.Multumesc pe aceasta cale pentru asa o reteta minunata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 2 kg mere dulci acrisoare
  • cam 200 gr. zahar(in functie de soiul merelor)
  • scortisoara dupa gust-eu am pus un varf bun de cutit
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 60-80 gr nuci sau alune macinate

Pentru aluat:

  • 1/2 kg faina alba
  • 1 pachet de unt-250 de grame
  • 120 gr. zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru uns deasupra :
  • 1 galbenus de ou
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Pregatirea aluatului fraged:

Intr-un castron se pun faina si untul.Se mixeaza bine apoi se adauga restul ingredientelor.Se mixeaza in continuare dar nu excesiv,altfel dupa coacere va fi mai tare.Daca aveti aparat,atunci se pun toate ingredientele din start impreuna.

Aluatul se da apoi la rece,in folie alimentara, pentru o ora.

Intre timp se pregateste umplutura:

Se spala merele bine ,apoi se sterg cu un prosop de bucatarie curat,apoi se rad pe razatoarea mare cu coaja cu tot.Se poate si fara coaja,eu am ras asa ,merele sunt proaspete iar cojile sunt pline de vitamine.

Nuca macinata sau alunele macunate se prajesc putin se toaca marunt.Eu am avut gata rasa.

Eu am adaugat nuca,coaja de lamaie ,zaharul pudra si scortisoara in merele rase si scurse bine de sucul de mere lasat de la ras.In reteta originala aceste ingrediente sunt puse pe aluatul de jos inainte de a pune umplutura.

Aluatul se scoate de la rece ,se  imparte in doua.

Primul aluat se intinde cu sucitorul,al doilea se da la rece.

Se pune cu grija in tava unsa in prealabil,se inteapa bine cu furculita,apoi se toarna umplutura de mere peste aluat.

Se scoate si a doua jumatate de aluat de la frigider,se repeta procedura.

Apoi intindem cu o pensula galbenusul de ou peste aluat si se da la cuptorul preincalzit la 170 de ° C cam 50 de minute.

Pentru ca fiecare cuptor este diferit ,cand capata o culoare aurie,se face testul cu scobitoarea .

Se lasa la racit cel putin o jumatate de ora si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna dragii mei!

TIPS-URI

1

Aluatul se poate face si din amestec de unt-untura- 100gr unt si 100 gr. untura

2

Se serveste rece langa o ceasca de cafea sau o cana cu lapte

3

Merele rase cu coaja cu tot sunt foarte delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere