Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar

de anca_rm in Dulciuri, 28 Mai 2015 | 2123 vizualizari

 

Este o reteta inspirata din Cartea regala de retete , dar nu am respectat-o intocmai . Este cu green sugar si a fost un succes , fiind o chestie mai altfel . Se poate servi cu frisca .

 

INGREDIENTE

  • -750 gr rubarba
  • -coaja de la o lamaie
  • -100 gr green sugar
  • -750 ml vin spumant
  • -10 gr gelatina
  • -apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar:

Curatati tijele de la rubarba si indepartati frunzele. Frunzele de rubarba nu sunt bune de mancat.


Intr-o oala puneti cam 500 ml apa si cand da in clocot adaugati rubarba si coaja de lamaie taiata fasii sau razuita . Aici mai puteti adauga zahar sau indulcitor daca doriti , dar eu nu am pus.


Lasati sa fiarba cam 2 minute , doar cat sa se inmoaie putin rubarba. Strecurati si lasati deoparte.


Dizolvam gelatina in putina apa rece .


Intr-o alta oala puneti la incalzit vinul spumant impreuna cu indulcitorul Green Sugar. Este foarte important sa folositi un vin spumant bun , sau care va place si de preferinta dulce sau demisec.


Nu o lasati sa fiarba , doar sa se incalzeasca . Cand e calda adaugam gelatina dizolvata in apa si amestecam energic pana cand gelatina se topeste si se incorporeaza bine in vin.


Oprim focul .


In 6 pahare impartim rubarba si peste ea turnam vinul spumant . Lasam sa se raceasca la temperature camerei si apoi punem la frigider .


Este foarte bun daca folositi un vin spumant bun .

TIPS-URI

1

green sugar poate fi inlocuit cu zahar

2

gustati ca sa vedeti cat de dulce este si mai adaugati indulcitor/zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

28.05.2015, 19:43

poa 1

28.05.2015, 21:46

Andra_Constantinescu 1

29.05.2015, 07:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de afine si mure

de katty 6

ieri la 18:01

Tarta cu branza, porumb, ton si spanac

de katty 6

ieri la 17:52

Tocanita de ardei kapia copt

de katty 6

ieri la 17:45

Salata de vinete la gratar cu rosii si usturoi

de katty 6

ieri la 17:40

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema de sampanie-reteta nr 300