Cornulete cu rahat

de AndreaE in Dulciuri, 25 Noi 2013 | 4824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 60 gr zahar
  • 100 ml apa minerala
  • 250 gr margarina
  • 2 oua
  • 150 gr smantana
  • 1 lingurita otet
  • 1/2 lingurita sare
  • zahar vanilat
  • zahar pudra
  • 300 gr rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Untul (la temperatura camerei) se freaca cu ouale, se adauga smantana, sarea , zaharul vanilat si otetul , si se amesteca cu mixerul. Se amesteca separat drojdia cu zaharul si apa minerala , iar apoi se impreuna cele doua compozitii. Se pune faina paba obtinem un aluat elastic ( 700 gr am folosit eu). Se pune intr-o punga de plastic , se leaga, si se pune in frigider 30 min. Rahatul se toaca bucati marunte.


Se intinde o foaie, se taie fasii de 5 cm apoi in diagonala, obtinen romburi. In fiecare romb se pun bucatele de rahat si apoi se ruleaza. Se pune hartie de copt intr-o tava, se unge cu putin ulei si se aseaza cornuletele. Se dau la cuptor incins la 180 gr 15-20 min. Cat sunt caldese dau prin zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Alina26 1

26.11.2013, 11:03

le ador!!!!

tanyapatap 1

26.11.2013, 13:31

laura_n 1

26.11.2013, 16:39

nu stiam ca se poate folosi si drojdie dar ador cornuletele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu rahat