Cornulete cu rahat

de AndreaE in Dulciuri, 25 Noi 2013 | 4635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 60 gr zahar
  • 100 ml apa minerala
  • 250 gr margarina
  • 2 oua
  • 150 gr smantana
  • 1 lingurita otet
  • 1/2 lingurita sare
  • zahar vanilat
  • zahar pudra
  • 300 gr rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Untul (la temperatura camerei) se freaca cu ouale, se adauga smantana, sarea , zaharul vanilat si otetul , si se amesteca cu mixerul. Se amesteca separat drojdia cu zaharul si apa minerala , iar apoi se impreuna cele doua compozitii. Se pune faina paba obtinem un aluat elastic ( 700 gr am folosit eu). Se pune intr-o punga de plastic , se leaga, si se pune in frigider 30 min. Rahatul se toaca bucati marunte.


Se intinde o foaie, se taie fasii de 5 cm apoi in diagonala, obtinen romburi. In fiecare romb se pun bucatele de rahat si apoi se ruleaza. Se pune hartie de copt intr-o tava, se unge cu putin ulei si se aseaza cornuletele. Se dau la cuptor incins la 180 gr 15-20 min. Cat sunt caldese dau prin zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Alina26 1

26.11.2013, 11:03

le ador!!!!

tanyapatap 1

26.11.2013, 13:31

laura_n 1

26.11.2013, 16:39

nu stiam ca se poate folosi si drojdie dar ador cornuletele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat