Pariziene cu mere

de adry88 in Dulciuri, 25 Apr 2013 | 2638 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 100 g zahar
  • 200 ml iaurt
  • 50 ml lapte
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 3 oua

Umplutura

  • 1 kg mere
  • scortisoara
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura unt

Uns

  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Aluatul-cernem faina intr-un bol mai mare,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte cald si 1 lingura de zahar,acoperim si lasam putin la dospit,

Adaugam untul topit,restul de zahar,coaja de lamaie,sarea.ouale batute  si incepem sa framantam adaugand treptat iaurtul.

Framantam un aluat elastic si nelipicios,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura-merele spalate  le dam prin razatoare,le punem intr-o oala adaugam zaharul si untul si punem la calit cateva minute,la final adaugam scortisoara dupa gust si lasam sa se raceasca foarte bine.

Impartim coca in bucati egale si fiecare bila o vom intinde in forma dreptunghiulara,o parte o taiem fasii sau cu cutitu o crestam cum am facut eu.

Asezam umplutura pe o partea neteda indoim marginile si rulam dispre partea cu umplutura,

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,le acoperim si mai lasam cca 20 min la dospit,

Le ungem cu galbenusul desfacut cu putin lapte si dam la cuptor pana se rumesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu fructe