Pariziene cu mere

de adry88 in Dulciuri, 25 Apr 2013 | 1574 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 100 g zahar
  • 200 ml iaurt
  • 50 ml lapte
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 3 oua

Umplutura

  • 1 kg mere
  • scortisoara
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura unt

Uns

  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Aluatul-cernem faina intr-un bol mai mare,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte cald si 1 lingura de zahar,acoperim si lasam putin la dospit,


Adaugam untul topit,restul de zahar,coaja de lamaie,sarea.ouale batute si incepem sa framantam adaugand treptat iaurtul.


Framantam un aluat elastic si nelipicios,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Umplutura-merele spalate le dam prin razatoare,le punem intr-o oala adaugam zaharul si untul si punem la calit cateva minute,la final adaugam scortisoara dupa gust si lasam sa se raceasca foarte bine.


Impartim coca in bucati egale si fiecare bila o vom intinde in forma dreptunghiulara,o parte o taiem fasii sau cu cutitu o crestam cum am facut eu.


Asezam umplutura pe o partea neteda indoim marginile si rulam dispre partea cu umplutura,


Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,le acoperim si mai lasam cca 20 min la dospit,


Le ungem cu galbenusul desfacut cu putin lapte si dam la cuptor pana se rumesc frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diaconta 1

26.04.2013, 09:30

foarte bune

adry88 1

26.04.2013, 10:38

Geanina87 1

19.12.2015, 21:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere in aluat de placinta