Pariziene cu mere

de adry88 in Dulciuri, 25 Apr 2013 | 1670 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 100 g zahar
  • 200 ml iaurt
  • 50 ml lapte
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 3 oua

Umplutura

  • 1 kg mere
  • scortisoara
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura unt

Uns

  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Aluatul-cernem faina intr-un bol mai mare,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte cald si 1 lingura de zahar,acoperim si lasam putin la dospit,


Adaugam untul topit,restul de zahar,coaja de lamaie,sarea.ouale batute si incepem sa framantam adaugand treptat iaurtul.


Framantam un aluat elastic si nelipicios,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Umplutura-merele spalate le dam prin razatoare,le punem intr-o oala adaugam zaharul si untul si punem la calit cateva minute,la final adaugam scortisoara dupa gust si lasam sa se raceasca foarte bine.


Impartim coca in bucati egale si fiecare bila o vom intinde in forma dreptunghiulara,o parte o taiem fasii sau cu cutitu o crestam cum am facut eu.


Asezam umplutura pe o partea neteda indoim marginile si rulam dispre partea cu umplutura,


Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,le acoperim si mai lasam cca 20 min la dospit,


Le ungem cu galbenusul desfacut cu putin lapte si dam la cuptor pana se rumesc frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diaconta 1

26.04.2013, 09:30

foarte bune

adry88 1

26.04.2013, 10:38

Geanina87 1

19.12.2015, 21:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere sau branza dulce si stafide