Prajitura cu mere, biscuiti si bezea

de RuxyRux in Prajituri, 30 Iul 2011 | 14589 vizualizari

 

O placinta buna ca o prajitura...cu muuulte mere, biscuiti si bezea, pentru mine-i cea mai cea...hai ca am facut si rima....

 

INGREDIENTE

  • 20 linguri apa calduta
  • 18 linguri ulei de floarea -soarelui
  • 1 cub drojdie
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 350 gr faina
  • 2 kg mere
  • o cana de zahar
  • un plic vanilie
  • un pachet de biscuiti petitte beurre
  • zahar si scortisoara dupa gust
  • 7 albusuri si 7 linguri de zahar plus un plic vanilie pentru bezea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere, biscuiti si bezea:

Amestecam intr-un vas...apa calduta cu uleiul, cele 3 linguri de zahar, sarea si apoi dizolvam drojdia. Lasam la dospit 10-15 min punem faina si obtinem un aluat bun si nelipicios. Lasam din nou 15 min la dospit. Intindem prima foaie in tava, presaram biscuitii facuti pudra si apoi punem merele amestecate inainte cu o cana de zahar si scortisoara plus un plic de vanilie. Intindem din nou foaie deasupra si dam la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana este rumenita in functie de cuptor.


Bezeaua o facem amestecand la mixer albusurile cu zaharul si vanilia.


Cu zece minute inainte sa fie gata, scoatem repejor din cuptor, asezam si bezeaua si dam din nou pentru restul de timp ramas.


Yamyyy garantat!

 

TIPS-URI

1

Eu intind foaia direct pe folia pergament, deci pe prima o asez direct in tava, iar pe a doua, o pun cu tot cu foaia pe care am intins, apoi o desprind usor si cade frumos peste mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere, biscuiti si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

23.09.2011, 19:03

Corina...multumesc

RuxyRux 1

23.09.2011, 19:03

Ed, mersiii

Calinnicola1997 1

19.02.2013, 17:01

YAMMY

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza in forme de briose
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

la 14:26

Cartofi împănați cu mușchi și cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:54

Rulada bicolora cu dulceata de visine

ieri la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea