O placinta buna ca o prajitura...cu muuulte mere, biscuiti si bezea, pentru mine-i cea mai cea...hai ca am facut si rima....
Amestecam intr-un vas...apa calduta cu uleiul, cele 3 linguri de zahar, sarea si apoi dizolvam drojdia. Lasam la dospit 10-15 min punem faina si obtinem un aluat bun si nelipicios. Lasam din nou 15 min la dospit. Intindem prima foaie in tava, presaram biscuitii facuti pudra si apoi punem merele amestecate inainte cu o cana de zahar si scortisoara plus un plic de vanilie. Intindem din nou foaie deasupra si dam la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana este rumenita in functie de cuptor.
Bezeaua o facem amestecand la mixer albusurile cu zaharul si vanilia.
Cu zece minute inainte sa fie gata, scoatem repejor din cuptor, asezam si bezeaua si dam din nou pentru restul de timp ramas.
Yamyyy garantat!
1
Eu intind foaia direct pe folia pergament, deci pe prima o asez direct in tava, iar pe a doua, o pun cu tot cu foaia pe care am intins, apoi o desprind usor si cade frumos peste mere.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro