Cozonac By Merisor

de Micutza Luana in Prajituri, 24 Apr 2014 | 2264 vizualizari

 

primul meu cozonac de care is foarte mandra :D. Am facut doar unul pt nu stiam daca imi iese, asa ca am diminuat ingredientele http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-cu-aroma-de-rom-59187.html

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 2 lg smantana
  • 50 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • un varf de sare
  • un cubulet de drojdie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • esenta de rom
  • 500 gr faina
  • Pentru umplutura
  • 3 albusuri
  • 3 lg zahar
  • 3 lg cacao
  • 150 gr nucata taiata grosier
  • 100 gr stafide
  • Pt uns
  • un galbenus
  • o lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac By Merisor:

Intr-un bol amestecam drojdia cu putin zahar, o lingura de lapte caldut si putina faina pana se lichefiaza, apoi lasam acesta maia la crescut la foc cald.


Intr-un bol punem faina si facem o adancitura in mijloc. Adaugam galbenusurile, o parte din ulei si smantana, coaja de portocala si lamaie, maiaua, esenta si incorporam faina de pe margini, adaugan treptat laptele caldut in care am topit zaharul.


Aluatul trebuie sa devina vascos, din acel moment nu mai adaugam faina. Oprim o parte din ulei pentru finalul operatiunii,iar restul la aluatul care se formeaza. Incepem sa framantam aluatul pana la epuizarea uleiului de pe masa de lucru.


Punem aluatul inapoi in vas si lasam sa creasca la loc cald, circa 45 minute.


Pentru umplutura:


Mixam albusurile cu un varf de sare, nuca, cacaoa si stafidele (le-am pus inainte in putina apa si esenta de rom si am dat la cuptorul cu microunde 30 secunde) .


Impartim aluatul in 2 parti pe care le intindem pe masa de lucru cu sucitorul si le ungem cu compozitia de albusuri. Rulam foile si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Acoperim aluaturile si lasam din nou la crescut pana depasesc marginile, dupa care le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte.


Dam la cuptor circa 45 - 50 minute

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac By Merisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Micutza Luana 1

24.04.2014, 22:28

rocsi multumesc muahh

Micutza Luana 1

24.04.2014, 22:28

simo , nu le are cu dastea

anca_rm 1

25.04.2014, 09:05

super ti-a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata