Prajitura cu mere, biscuiti si bezea

de RuxyRux in Prajituri, 30 Iul 2011 | 19943 vizualizari

 

O placinta buna ca o prajitura...cu muuulte mere, biscuiti si bezea, pentru mine-i cea mai cea...hai ca am facut si rima....

 

INGREDIENTE

  • 20 linguri apa calduta
  • 18 linguri ulei de floarea -soarelui
  • 1 cub drojdie
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 350 gr faina
  • 2 kg mere
  • o cana de zahar
  • un plic vanilie
  • un pachet de biscuiti petitte beurre
  • zahar si scortisoara dupa gust
  • 7 albusuri si 7 linguri de zahar plus un plic vanilie pentru bezea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere, biscuiti si bezea:

Amestecam intr-un vas...apa calduta cu uleiul, cele 3 linguri de zahar, sarea si apoi dizolvam  drojdia. Lasam la dospit 10-15 min punem faina si obtinem un aluat bun si nelipicios. Lasam din nou 15 min la dospit. Intindem prima foaie in tava, presaram biscuitii facuti pudra si apoi punem merele amestecate inainte cu o cana de zahar si scortisoara plus un plic de vanilie. Intindem din nou foaie deasupra si dam la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana este rumenita in functie de cuptor.

Bezeaua o facem amestecand la mixer albusurile cu zaharul si vanilia.

Cu zece minute inainte sa fie gata, scoatem repejor din cuptor,  asezam si bezeaua si dam din nou pentru restul de timp ramas.

Yamyyy garantat!

TIPS-URI

1

Eu intind foaia direct pe folia pergament, deci pe prima o asez direct in tava, iar pe a doua, o pun cu tot cu foaia pe care am intins, apoi o desprind usor si cade frumos peste mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere, biscuiti si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crumble de mere