Prajitura cu mere caramelizate si bezea

de daniastefania in Prajituri, 1 Sep 2015 | 1715 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 30 linguri zahar
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri lapte
  • 18 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg mere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere caramelizate si bezea:

Curatam merele de coaja si le taiem cubulete. Le punem in apa rece cu putin suc de lamaie, sa nu se oxideze si ne apucam de blat. Separam ouale. Galbenusurile le mixam cu 15 linguri de zahar, pana se deschid la culoare. Apoi adaugam putin cate putin uleiul, mixand pe treapta cea mai joasa a mixerului. Apoi adaugam alternativ laptele cu faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 15 minute. Cat timp sta blatul in cuptor batem albusurile spuma cu 12 linguri de zahar. Restul de 3 linguri de zahar le punem pe foc cu o lingura de apa si lasam sa se caramelizeze. Apoi adaugam merele scurse bine de apa si le calim 3 minute in zaharul caramelizat. Dupa 15 minute scoatem blatul din cuptor, asezam deasupra merele si peste bezeua. Dam din nou tava in cuptor, pentru cateva minute, pana incepe bezeaua sa devina aurie. Avem grija sa nu o ardem. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca. O prajitura delicioasa, usor de facut! Sper sa fie si pe placul vostru! Poftaaa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere caramelizate si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MOKUSKA 1

01.09.2015, 21:39

foarte buna

mirela0911 1

02.09.2015, 09:02

Ce buna e!

Rocsi 1

02.09.2015, 19:47

Mmm, ce delicioasa prajiturica ai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata "Mars"