Pandispan cu capsuni

de AndrutzaP in Prajituri, 20 Mai 2016 | 3255 vizualizari

 

  Dat fiind ca aveam niste capsuni prin frigider (din alea bune de curte:) ) am zis ca o prajitura rapida, de vineri seara, este numai buna.


  

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 250 gr capsuni proaspete
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu capsuni:

   Se separa albusurile de galbenusuri.

   Galbenusurile se bat alaturi de ulei, 2 plicuri zahar vanilinat, sarea si praful de copt stins.

   Albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa.

   In spuma de albusuri se incorporeaza usor emulsia de  galbenusuri si faina.

   Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

   Fructele se spala si se taie in 4. Optional, se pot da prin faina inainte de a le aseza pe toata suprafata tavii, peste compozitia de pandispan.

   Deaspura se presara cel de-al treilea pliculet de zahar vanilinat.

   Se da la cuptor, la 150 grade, pentru 20-30 minute, sau pana trece testul scobitorii.

   Se lasa la racorit si se pudreaza cu zahar pudra.

   Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Compozitia este pentru o tava de 15/25 cm.

2

Dupa coacere puteti pune deaspura frisca sau crema de vanilie

3

Capsunile pot fi inlocuite cu orice fructe doriti.

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu capsuni-0
Pandispan cu capsuni-1
Pandispan cu capsuni-2
Pandispan cu capsuni-3
Pandispan cu capsuni-4
Pandispan cu capsuni-5
Pandispan cu capsuni-6
Pandispan cu capsuni-7
Pandispan cu capsuni-8

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

23.05.2016, 20:47

Nu refuz deloc pufoseniile astea!

dantes

dantes 1

30.05.2016, 07:18

Bun!

Bunica

Bunica 1

30.05.2016, 16:25

Ce frumos a crescut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!