Prajitura cu mere, crema de vanilie si frisca

de Moni_alex in Dulciuri, 11 Iun 2015 | 2378 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 1,5 kg mere
  • scortisoara
  • 4-5 linguri zahar
  • unt pentru uns tava
  • 2 plicuri Creme Ole de la Dr. Oetker
  • 600 ml lapte
  • 400 ml smantana pentru frisca Dorna
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere, crema de vanilie si frisca:

Se curata merele de coaja, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu 4-5 linguri de zahar si scortisoara dupa gust.


Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de20/30 cm cu hartie de copt, se unge cu unt si se pun merele.


Pentru blat: se bat 6 albusuri spuma, se adauga cate o lingura de zahar, apoi galbenusurile unul cate unul si la final faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor pe verticala cu o lingura de lemn sau o spatula.


Se pune compozitia peste mere in tava si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 min pana se rumeneste blatul si se desprinde de marginile tavii.


Se scoate din cuptor si se lasa 15 minute apoi se rastoana pe o tava sau platou astfel incat zeama de mere sa insiropeze blatul.


Cat se raceste blatul se prepara crema si frisca


Pentru crema se amesteca 600 ml lapte rece cu 2 plicuri Creme Ole, se mixeaza bine pana se intareste si se da la frigider.


Pentru frisca se bat bine cele 400 ml smantana pentru frisca pana se intareste si se adauga zaharul pudra si se mai bate foarte putin.


Se da si frisca la rece pana se raceste blatul.


Dupa ce s-a racit blatul, se pune crema de vanilie apoi frisca si se trazeaza linii cu o furculita.


Se da la rece 2- 3 ore apoi se poate servi.


O bunatate racoritoare pe timpul verii!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere, crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Moni_alex 1

12.06.2015, 23:20

multumesc!

Rocsi 1

13.06.2015, 21:18

Ce delicioasa poate fi!

Moni_alex 1

13.06.2015, 23:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Banana roll cake