Prajitura cu mere cu foaie rasa

de Sylvia in Prajituri, 15 Apr 2010 | 9496 vizualizari

 

Este o prajitura foarte frageda si buna este reteta care o facea mama mea, adaptarea mea este cu foaia rasa de deasupra.

 

INGREDIENTE

  • 350 grame faina pentru prajituri,
  • un praf de copt,
  • 150 grame unt,
  • 3 galbenusuri,
  • 2 linguri iaurt sau smantana ( eu am pus iaurt de fructe ) ,
  • 100 grame zahar.
  • Pentru umplutura :  
  • 6 mere potrivite,
  • 3 plicuri zahar vanilat, 
  • o lingurita  scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere cu foaie rasa:

Facem un aluat fraged mixand prima data gabenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul , apoi adaugam untul si faina amestecata cu praful de copt pana obtinem un aluat ferm , din care face o bula si il punem la frigier pentru o ora.


Intre timp pregatim tava , o ungem cu unt si punem hartia de copt .


Se pregatesc merele, le curatam si le facem pe razatoarea mare si se amesteca cu 2-3 linguri de zahar , zaharul vanilat, si scortisoara.


Se taie bula de aluat in 2 parti si ditr-o jumatate intindem o foaie peste care punem merele in tava , sa fie un strat de 2-3 cm .


Peste ele radem cealalta jumatate din bula de aluat , daca este prea moale aluatul se mai adauga faina, sa se poata rade usor.Se coace 30-40 minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade . Se formeaza asa o foaie faramitata deasupra.


Pudram cu zahar imediat ce o scoatem din cuptor si decoram cu batoane de scortisoara sau coaja de mar .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere cu foaie rasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Sylvia 1

17.04.2010, 10:08

Bunica, exact e poate inlocui cu gem amestecat cu albus de oua batut , imi plac intotdeauna completarile dvs

Bunica 1

18.04.2010, 17:06

Multumesc mult ! Daca faci ptajitura cu gem, nu uita sa adaugi in el si putina nuca macinata.

dicarmencitta1957 1

18.04.2010, 23:13

Foarte interesanta,usor rapid si delicios.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si visine