Prajitura cu mere cu foaie rasa

de Sylvia in Prajituri, 15 Apr 2010 | 12225 vizualizari

 

Este o prajitura foarte frageda si buna este reteta care o facea mama mea, adaptarea mea este cu foaia rasa de deasupra.

 

INGREDIENTE

  • 350 grame faina pentru prajituri,
  • un praf de copt,
  • 150 grame unt,
  • 3 galbenusuri,
  • 2 linguri iaurt sau smantana ( eu am pus iaurt de fructe ) ,
  • 100 grame zahar.
  • Pentru umplutura :  
  • 6 mere potrivite,
  • 3 plicuri zahar vanilat, 
  • o lingurita  scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere cu foaie rasa:

  Facem un aluat  fraged  mixand prima data gabenusurile cu  zaharul pana isi dubleaza volumul , apoi adaugam untul si faina amestecata cu praful de copt pana obtinem un aluat ferm , din care face o bula si il punem la frigier pentru o ora.

 Intre timp pregatim tava , o ungem cu unt si punem hartia de copt .

 Se pregatesc merele, le curatam si le facem pe razatoarea mare si se amesteca cu 2-3 linguri de zahar , zaharul vanilat, si scortisoara.

 Se taie bula de aluat in 2 parti si ditr-o jumatate  intindem o foaie peste care punem merele in tava , sa fie un strat de 2-3 cm .

 Peste ele radem cealalta jumatate din  bula  de aluat , daca este prea moale aluatul se mai adauga faina, sa se poata rade usor.Se coace 30-40 minute la cuptorul  preincalzit la 180 de grade .   Se formeaza asa o foaie faramitata deasupra.

 Pudram cu zahar imediat ce o scoatem din cuptor si decoram cu batoane de scortisoara sau coaja de mar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere cu foaie rasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sylvia 1

17.04.2010, 10:08

Bunica, exact e poate inlocui cu gem amestecat cu albus de oua batut , imi plac intotdeauna completarile dvs

Bunica 1

18.04.2010, 17:06

Multumesc mult ! Daca faci ptajitura cu gem, nu uita sa adaugi in el si putina nuca macinata.

dicarmencitta1957 1

18.04.2010, 23:13

Foarte interesanta,usor rapid si delicios.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere cafea si stafide