Briose cu crema de mascarpone si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 21 Mai 2012 | 2697 vizualizari

 

La multi ani celor care astazi isi serbeaza ziua numelui,iar acest dar dulce este pentru voi!!Sa fiti fericiti si sa aveti o viata implinita!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 briose:
  • 3 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/4 cana ulei
  • 3/4 cana lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 2 lingurite ness
  • 11-13 linguri faina
  • 6 capsuni mari
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 1 esenta vanilie
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 50 gr ciocolata alba
  • 4 linguri zahar pudra
  • bombonele decor
  • capsuni pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de mascarpone si capsuni:

Briosele:


Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul,iar mai apoi laptele. Punem esenta si praful de copt. Ness-ul il frecam cu 2-3 lingurite apa fierbine si il incorporam in compozitia de mai sus. La urma punem faina treptat,timp in care mixam continuu.


Intr-o tava de briose punem hartiute. Le umplem pe trei sferturi cu compozitie . Capsunile le spalam si punem cate jumatate in fiecare briosa. Dam tava in cuptorul incins si le lasam pana se rumenesc frumos(facem testul cu scobitoarea). Cand sunt gata ,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.


Crema:


Mixam smantana pentru frisca spuma. Adaugam mascarponele,apoi punem zaharul pudra si mixam usor. Ciocolata o dam pe razatoarea mica si o incorporam in mascarpone. La urma adaugam esenta .


Intr-un ornator punem crema si cu ajutorul lui ornam briosele. Deasupra presaram bombonele si punem capsunele. Le dam putin la rece,apoi servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Rocsi 1

22.05.2012, 21:49

Mena,MAmaie

Laura Alexia 1

26.05.2012, 11:41

arata superb si multumesc pt reteta ce ai postato pt ca mi-ai dat o noua reteta de facut.felicitari.

Rocsi 1

26.05.2012, 20:49

Ma bucur ca iti plac Alina..Astept impresii daca le pregatesti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata