Briose cu crema de mascarpone si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 21 Mai 2012 | 2591 vizualizari

 

La multi ani celor care astazi isi serbeaza ziua numelui,iar acest dar dulce este pentru voi!!Sa fiti fericiti si sa aveti o viata implinita!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 briose:
  • 3 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/4 cana ulei
  • 3/4 cana lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 2 lingurite ness
  • 11-13 linguri faina
  • 6 capsuni mari
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 1 esenta vanilie
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 50 gr ciocolata alba
  • 4 linguri zahar pudra
  • bombonele decor
  • capsuni pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de mascarpone si capsuni:

Briosele:


Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul,iar mai apoi laptele. Punem esenta si praful de copt. Ness-ul il frecam cu 2-3 lingurite apa fierbine si il incorporam in compozitia de mai sus. La urma punem faina treptat,timp in care mixam continuu.


Intr-o tava de briose punem hartiute. Le umplem pe trei sferturi cu compozitie . Capsunile le spalam si punem cate jumatate in fiecare briosa. Dam tava in cuptorul incins si le lasam pana se rumenesc frumos(facem testul cu scobitoarea). Cand sunt gata ,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.


Crema:


Mixam smantana pentru frisca spuma. Adaugam mascarponele,apoi punem zaharul pudra si mixam usor. Ciocolata o dam pe razatoarea mica si o incorporam in mascarpone. La urma adaugam esenta .


Intr-un ornator punem crema si cu ajutorul lui ornam briosele. Deasupra presaram bombonele si punem capsunele. Le dam putin la rece,apoi servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Rocsi 1

22.05.2012, 21:49

Mena,MAmaie

Laura Alexia 1

26.05.2012, 11:41

arata superb si multumesc pt reteta ce ai postato pt ca mi-ai dat o noua reteta de facut.felicitari.

Rocsi 1

26.05.2012, 20:49

Ma bucur ca iti plac Alina..Astept impresii daca le pregatesti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu unt