Invartita cu mere

de oanapl in Prajituri, 18 Feb 2017 | 760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  •  30 g zahar
  • 120 g smantana
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • pentru umplutura:
  • 6 mere
  • 4 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 20 g nuci
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu mere:

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora.

Intre timp, razi merele pe razatoarea cu ochiuri mari, le storci si adaugi zaharul si scortisoara si amesteci. Pui cratita pe foc, adaugi nucile si lasi sa se caleasca merele. Lasi compozitia sa se raceasca complet.

Scoti aluatul din frigider si il intinzi pe masa de lucru bine infainata. Intinzi un dreptunghi cu lungimea de 40 cm si latimea de 20 cm.

Intinzi piureul de mere pe toata suprafata aluatului, apoi rulezi aluatul cat mai strans. Apuci un capat al sulului si incepi sa il rotesti spre interior, dandu-i forma de melc. Pui melcul de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 190 de grade Celsius, pentru 45-50 de minute, pana cand se rumeneste frumos si aluatul are o crusta crocanta.

Scoti invartita din cuptor, o lasi in tava in jur de 20 de minute sa se racoreasca. Dupa ce s-a racit bine, o tai si o servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

noiinbucatarie 1

19.02.2017, 09:50

kytz 1

20.02.2017, 18:41

Grozava!!!!

oanapl 1

27.05.2017, 23:30

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere